Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 30 вересня 2020, питання №29972

Как получить розвод без срока примирения?

Ситуація склалась так. Я(позивач) хочу розвестись з чоловіком, ми вже два місяця не живемо разом, в нас є дитина, яка живе зі мною, дитині 4 роки, він не згідний на розлучення, тому буде просити в суду срок на примирення. Чи можливі якісь фактори для того, щоб суд не погодився на примирення? Чи можна розлучитись без сроку на примирення? І якщо суд таки дасть срок на примирення, чи можна апелювати дане рішення?
Основними факторами не можливості примирення є те, що він мене бив, оскорбляв і зараз переслідує зі словами ти вернешся до мене. Також до факторів можу віднести те, що на даний період я зустрічаюсь з другим і не бажаю примирення з відповідачем.

Відповіді юристів (2)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Добрый вечер, если ваш муж не согласен на развод, он должен направить возражение на иск. Вы отправьте отзыв на эти возражения, и в отзыве укажите все обстоятельства которые вы указали в вопросе.

    Хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

    Фараон Катерина Леонідівна
    Фараон Катерина Леонідівна 3 роки тому

    Юрист, м. Кам'янець-Подільський, 8 років досвіду

    Доброго дня. Анжеліка. При розгляді справи про розлучення, суд керується Сімейним кодексом та Цивільно-процесуальним кодексом України.

    Відповідно до норм Сімейного кодексу України, а саме статті 109 (пункти 3 та 4), яка трактує, що

    "3. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі дружини та чоловіка і що після розірвання шлюбу не будуть порушені їхні особисті та майнові права, а також права їхніх дітей.

    4. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу після спливу одного місяця від дня подання заяви. До закінчення цього строку дружина і чоловік мають право відкликати заяву про розірвання шлюбу."

    Також відповідно до статті 112 цього ж кодексу існують підстави для розірвання шлюбу за позовом одного з подружжя:

    Суд з'ясовує фактичні взаємини подружжя, дійсні причини позову про розірвання шлюбу, бере до уваги наявність малолітньої дитини, дитини з інвалідністю та інші обставини життя подружжя.

    Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

    В Цивільно-процесуальному кодексі передбачено "Строк проведення врегулювання спору за участю судді" Це стаття 205.

    1. Врегулювання спору за участю судді проводиться протягом розумного строку, але не більше тридцяти днів з дня постановлення ухвали про його проведення.

    2. Строк проведення врегулювання спору за участю судді продовженню не підлягає.

    Відповідно до законодавства України, суд вживає заходів щодо примирення подружжя, якщо це не суперечить моральним засадам суспільства. Суд слухає думку кожного із сторін, як позивача так і відповідача.Тому просіть суд суд щодо скорішого його розірвання.

    Щасти Вам. Звертайтесь. Буду рада допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України