Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 01 жовтня 2020, питання №30046

Ношение масок в Университете

Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, меня не пустили в университет без маски хотя предоставить её мне отказались, должны ли мне ее предоставить? И как вообще действовать в условиях пандемии. Согласно правам человека меня не могут ее Заставить насильно одеть, мне могут посоветовать. Я верно все понимаю? Как действовать например в магазине когда мне ее предлагают купить, могу ли я отказаться ( в условиях отсутствия денег на маску) ? Как вообще быть?

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго вечора, Маріє!

    Дійсно, змусити носити маску Вас ніхто не може!

    https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20ser...

    Це посилання на тимчасові рекомендації щодо організації освітнього процесу в умовах пандемії, які поширюються у тому числі на університети!

    Пункт 8 передбачає, що вхід до приміщень закладу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов'язковим.

    Але це лише рекомендації. Однак варто пам'ятати 2 прості речі:

    1. Ходячи в університеті без маски, Ви наражаєте інших осіб на потенційну небезпеку, і наражаєтеся самі, адже Ковід може прохидити навіть безсимптомно!

    2. Не забувайте, що в Україні передбачена адміністративна відповідальність за порушення карантинних правил! Це поширюється на випадки, коли особа наприклад перебуває в магазині без маски. Штрафи у 17000 тисяч явно більші, ніж ціна 1 маски (7 гривень).

    Успіхів Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України