Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Инвестиции, 06 октября 2020, вопрос №30348 300₴

Договор Вознаграждние за привлечение инвестора

Проверить договор О привлечение инвестора к проекту/стартапу. Во вложении файл с договором, в некоторые пункты вставленные уже мной комментарии, которые хочу чтобы были учтены и поправлены. Возможно есть пункты, которые также не отвечают моим интересам.

Я являюсь Сторона 2.

Ответы юристов (6)

    Рибінцев Сергій Сергійович
    16.7%
    Общаться в чате Рибінцев Сергій Сергійович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 15 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день!

    Название договора свидетельствует, что это Договор поручительства.

    А вы же говорите, что у вас привлечение инвестора в проект?!

    Поручение как вид отношений и договора ограничено в силу закона, той же оплатой и иными положениями, и это не очень удачная форма для лидера/ответственного по привлечению в проект.

    Советовал бы выбрать другую форму договора и вид, что бы не оказаться в будущем в ситуации, когда такую форму договора признают недействительным, особенно на этапе выплаты вознаграждения.

    Савченко Олександр
    20%
    Общаться в чате Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Дмитрій!

    Виправив деякі пункти договору та вніс додаткові.

    3. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН

    3.1. Сторона 2 зобов’язана:

    3.1.1. Представляти інтереси Сторони 1 та діяти від її імені при здійсненні пошуку Інвестора.

    3.2. Сторона 2 має право:

    3.2.5. Здійснювати без додаткового повідомлення Сторони 1 використання, поширення, доступ третіх осіб до персональних даних Сторони 1 в обсязі, необхідному для виконання зобов’язань за цим Договором, а також дії щодо надання часткового або повного права обробки персональних даних іншим суб’єктам відносин, пов’язаних із персональними даними; самостійно визначати місце зберігання та спосіб використання персональних даних Сторони 1, що передані нею для виконання зобов’язань за цим Договором;

    3.2.6. Вчиняти інші дії, передбачені чинним законодавством України для такого роду уповноважень, та які на думку Сторони 2 будуть доцільними для правильного і ефективного виконання цього Договору.

    3.4. Сторона 1 має право:

    3.4.1. Вимагати від Сторони 2 скан-копію письмового документу, підписаного між Стороною 2 та Інвестором, який містить інформацію про хід та результати переговорів, а також про подальші наміри Сторін (протокол, меморандум тощо), та контактні дані Інвестора(ів) (їх афілійованих осіб) (П.І.Б., телефон, електронну пошту тощо), що підтверджують факт знаходження Інвестора(ів) Стороною 2.

    ВАРТІСТЬ ПОСЛУГ ТА ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

    4.3. Винагорода встановлюється Сторонами в % від суми інвестицій та оплат, отриманих Проектом Сторони 1 та / або Стороною 1 (його афілійованими особами) від Інвестора(ів), що представлені Стороною 2 Стороні 1, за укладеними між ними договорами про інвестування в Проект або про надання займу (кредитування) Проекту Сторони 1 та / або Стороні 1 (його афілійованим особам) або продажу даного Проекту,якщо стосовно Проекту інше не було обумовлено Сторонами в додатках до Договору. При сумі інвестицій та оплат за Договором до 500 000 (еквівалент в гривні по курсу НБУ на момент здійснення інвестиції) розмір Винагороди складає 5%; у разі коли сума інвестицій складає 500 000 USD і більше (еквівалент в гривні по курсу НБУ на момент здійснення інвестиції) розмір Винагороди складає 10%. Сторона 1 зобов'язана сплачувати винагороду за кожну отриману інвестицію від Інвесторів (його афілійованих осіб) протягом 5 (п’яти) робочих (банківських) днів з дня отримання інвестицій в Проект (коштів від продажу Проекту) на банківський рахунок вказаний Стороною 2.

    4.5. Зобов'язання по оплаті винагороди у розмірі, передбаченому п. 4.3. Договору, виникатиме у Сторони 1 за кожну отриману інвестицію від Інвесторів (його афілійованих осіб), знайденого Стороною 2 під час дії даного Договору.

    5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

    5.3. У випадку порушення Стороною 1 п.п. 3.3.4., 3.3.5, Сторона 1 зобов’язана сплатити штраф у розмірі 50% від суми Винагороди, яка підлягає сплаті Стороні 2.

    5.4. У випадку порушення Сторонами умов конфіденційності, яка передбачена в розділі 6 цього Договору, винна Сторона сплачує штраф у розмірі 10 000,00 (десяти тисяч, 00) грн. та несе відповідальність у розмірі збитків та упущеної вигоди, завданих іншій Стороні цим порушенням (пропоную залишити цей пункт в такій редакції та змінити умови розділу 6 цього договору).

    6. КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ

    6.1. Сторони погодилися, що умови цього Договору є конфіденційними і не можуть передаватися третім особам без попередньої письмової згоди іншої Сторони Договору, крім випадків, передбачених чинним законодавством України та умовами цього Договору (а умовами цього Договору передбачено ваше право передавати персональні дані та інформацію про господарську діяльність Сторони 1).

    6.2. Зобов'язання Сторін, що стосуються конфіденційності, продовжують діяти протягом 3 (трьох) років з моменту припинення дії цього Договору.

    6.3. Інформація про господарську діяльність Сторони 1, що передається Стороні 2 з метою пошуку Інвестицій для Сторони 1 не є конфіденційною у розумінні умов даного Договору та може бути використана Стороною 2 у процесі виконання взятих на себе зобов’язань за Договором.

    8. ОБСТАВИНИ НЕПЕРЕБОРНОЇ СИЛИ

    8.1. Сторони звільняються від відповідальності за повне або часткове невиконання зобов'язань за даним Договором, якщо таке невиконання стало наслідком непереборної сили, які не існували під час укладання Договору. До обставин непереборної сили відносяться: війна, землетрус, повінь, ураган, пожежа або подібні стихійні явища, а також закони, розпорядження інші нормативні документи компетентних державних органів, прийняті після підписання цього Договору та перешкоджають його виконанню.

    9. ІНШІ УМОВИ

    9.3. Обсяг персональних даних, які можуть оброблятися: прізвище, ім'я, по батькові, рік, місяць, дата і місце народження, номер ідентифікаційного коду, стать, адреса, громадянство, контактна інформація (номери телефонів, адреси робочої електронної пошти), а також інші персональні дані, які можуть знадобитися Сторонам у зв'язку з реалізацією зазначеної в п.9.2. Договору мети обробки і т.д

    Взагалі ваші персональні дані (як і дані Сторони 1) потрібні для виконання умов цього Договору, бухгалтерського і податкового обліку цієї угоди, підготовки відповідно до вимог законодавства статистичної, адміністративної та іншої інформації. Це звичайна практика вказувати ПД сторін договору. Тим паче, яким чином Ви будете передавати скан-копії документів, надсилати листи або претензії Стороні 1, подавати на неї до суду, якщо навіть не будете знати її юридичної та електронної адреси.

    Тим паче згідно умов Договору ці дані є конфіденційними і в разі їх розголошення без підстав, передбачених чинним законодавством України та умовами цього Договору, винна Сторона сплачує штраф у розмірі 10 000,00 (десяти тисяч, 00) грн

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Гончаренко Константин
    16.7%
    Общаться в чате Гончаренко Константин 3 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Вам необхідно укласти інвестиційний договір, прописати всі умови ,розмір внеску кожного,порядок розрахунків, нотаріальне посвідчення обов язково.

    З підрядниками укладати договори в яких передбачити,що результат діяльності під час створення об єкту права інтелектуальноі власності захищаеться комерційною таємницею та не може бути реалізований робітниками стороннім особам за винагороду

    Організувати бізнес у формі ТОВ, той з засновників хто вкладає більше фінансового капіталу ,має впливати на дііі директора та фінансову діяльність ,з правом підпису ,входити в орган управління ТОВ як директор, або створити наглядову раду при тов аби опосередковано впливати на діяльність тов з правом підпису та дііі директора. Необхідно аби засновник який вносить 70%коштів мав більше впливу на рішення це можливо з позицііі дмректора або голови наглядовоіі ради ТОВ.

    Урегулировать взаимоотношения между инвесторами может корпоративный договор, но не будучи знаком со всеми деталями я не могу сказать, действительно ли он вам необходим. Это так сказать - "тонкая настройка" взаимоотношений учредителей, включая вопросы наследования в случае смерти одного из них, вопросы приоритета при продаже своей доли или ее части и целый ряд других подобных вопросов.

    Если ваша задача состоит только в определении долей, в которых будет распределяться прибыль - вам достаточно модельного устава и распределения долей при создании ООО.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Малиновский Влад
    20%
    Общаться в чате Малиновский Влад 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, Дмитрий.

    Представленный договор - действительно договор поручения. Сторона 1 поручает вам от ее имени, по ее поручению и за ее счет привлекать инвестиции в свои проекты.

    Другое название подобного договора - агентский договор. Вы, действуя как агент Стороны 1 привлекаете для нее средства за агентское вознаграждение.

    Договор содержит массу несогласованностей (например - Після проведення переговорів та отримання письмового документу підписаного між Стороною 2 та Інвестором, який містить інформацію про хід та результати переговорів, а також про подальші наміри Сторін (протокол, меморандум тощо), передати скан-копію такого документу та контактні дані Інвестора(ів) (їх афілійованих осіб) (П.І.Б., телефон, електронну пошту тощо), що підтверджують факт знаходження Інвестора(ів), на електронну адресу Сторони 1 o.shaldenko@watched.tech з електронної пошти Сторони 2___, безпосередньо перед або після такої зустрічі з Інвестором(ами) (або їх афілійованими особами).

    Как ПЕРЕД встречей можно передать документ, подписанный на такой встрече без машины времени - представить сложно.

    Вцелом же все существенные условия в договоре есть, и ваши риски по договору - это неполучение вознаграждения. Но с содержанием договора эти риски не связаны.

    Удачи Вам.

    Каландирець Артем Віталійович
    16.7%
    Общаться в чате Каландирець Артем Віталійович 3 года назад

    Юрист, г. Черкассы, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий день!

    Пункт 5.4 - під конфіденційною інформацією мається на увазі інформація щодо умов договору та інформація щодо фінансового стану підприємства. На Ваші права цей пункт не впливає, якщо не будете розповсюджувати вищезазначену інформацію.

    Пункт 8.1 - цей пункт працює лише за умов отримання висновку Торгової-промислової палати (ТПП). Війна на сході України не є форс-мажорною обставиною, яка б розповсюджувалась на всю територію України. Без висновку ТПП жодна подія не є форс-мажорною обставиною.

    Пункт 9.3 - по ідентифікаційному коду відбувають фінансові платежі. Всі інші данні містяться в паспорті, а тому Ваші зауваження щодо відмови надання перелічених даних мені не зовсім зрозумілі.

    Всі інші зміни виділені жирним з підкресленнями:

    ДОГОВІР ДОРУЧЕННЯ № BP/__/___

    м. Київ «__»___ 2020 року

    Громадянин (або юр. Особа) ___ - надалі іменований «Сторона 1», діючого на підставі Статуту, з одного боку, і

    ___ - надалі іменоване «Сторона 2», паспорт ___, з іншого боку, надалі разом іменовані «Сторони», а кожна окремо - «Сторона», підписали даний Договір доручення (надалі - Договір) про наступне:

    1. ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНІВ

    «Проект» - будь-який проект/бізнес власником або представником якого є Сторона 1 (його афілійована особа), яка залучає Сторону 2 для знаходження в такий проект/бізнес інвестицій.

    «Інвестор» - фізична або юридична особа, знайдена і представлена Стороною 2 Стороні 1 і зацікавлена в залученні грошових коштів, майна або інших активів у якості інвестицій до Проекту Сторони 1.

    «Інвестиція» - надання грошових коштів, майна або інших активів на строк та умови до відповідного договору між Сторонами.

    2. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

    2.1.В порядку та на умовах визначених цим Договором Сторона 1 доручає, а Сторона 2 зобов’язується за винагороду здійснити пошук Інвестора для залучення Інвестицій на користь Сторони 1.

    3. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН

    3.1. Сторона 2 зобов’язана:

    3.1.1. Представляти інтереси Сторони 1 в порядку та на умовах встановлених п. 2.1 цього Договору.

    3.1.2. Після проведення переговорів та отримання письмового документу підписаного між Стороною 2 та Інвестором, який містить інформацію про хід та результати переговорів, а також про подальші наміри Сторін (протокол, меморандум тощо), передати скан-копію такого документу та контактні дані Інвестора(ів) (їх афілійованих осіб) (П.І.Б., телефон, електронну пошту тощо), що підтверджують факт знаходження Інвестора(ів), на електронну адресу Сторони 1 o.shaldenko@watched.tech з електронної пошти Сторони 2___, безпосередньо перед або після такої зустрічі з Інвестором(ами) (або їх афілійованими особами).

    3.1.4. В ході виконання доручення надавати потенційним Інвесторам, Інвесторам та третім особам достовірну інформацію про Сторону 1 в об’ємі обумовленому Сторонами, яка буде позитивно впливати на репутацію Сторони 1;

    3.2. Сторона 2 має право:

    3.2.1. Вимагати від Сторони 1 необхідну інформацію і документацію, а також знімати копії з наданих Стороною 1 документів стосовно виконання цього Договору.

    3.2.2. Самостійно призначати працівника/працівників, що залучаються до реалізації цього Договору.

    3.2.3. Відступати від змісту доручення, якщо цього вимагають інтереси Сторони 1 та Сторона 2 не змогла запитати згоди Сторони 1 або в розумний строк не отримала відповіді на свій запит.

    3.2.4. Передати виконання доручення іншій особі.

    3.3. Сторона 1 зобов’язана:

    3.3.1. Надати Стороні 2 необхідну інформацію і документацію що стосується виконання цього Договору.

    3.3.2. Підписати правочини щодо отримання інвестицій з Інвесторами знайденими Стороною 2, умови яких Сторона 1 вважає прийнятними для себе.

    3.3.3.Погоджувати з Стороною 2 дії, документи, які стосуються Предмета Договору та його виконання;

    3.3.4. При здійсненні дій та укладанні договорів з Інвесторами, що представлені Стороною 2 Стороні 1 у відповідності зп.п. 3.1.2., стосовно Проекту, не вчиняти дій, спрямованих на ухилення від сплати Стороні 2 винагороди.

    3.3.5. У разі укладанні договорів з Інвесторами, а також при отриманні платежів від Інвесторів надавати Стороні 2 на її вимогу копію таких договорів та / або банківських документів.

    3.3.6. Проводити переговори та зустрічі з Інвесторами (їх афілійованими особами), що представлені Стороною 2 Стороні 1,обов’язково в присутності особи чи осіб афілійованих з Стороною 2. В разі, якщо після запрошення такої особи на переговори/зустріч, ця особа не з’явилася, Сторона 1 має право проводити ці переговори/зустріч одноосібно.

    3.3.7. У разі укладання договорів з Інвесторами, що представлені Стороною 2 Стороні 1, стосовно Проекту та фактичного отримання інвестицій сплатити Стороні 2 Винагороду в розмірі та строки відповідно п. 4.3даного Договору.

    3.4. Сторона 1 має право:

    3.4.1. Отримувати звіти від Сторони 2 щодо належного виконання умов цього Договору (за умов, що Сторона 2 має технічну можливість надавати такі звіти).

    3.4.2. Надання Стороною 2 Стороні 1 документів передбачених пп. 3.1.2 цього Договору звільняє Сторону 2 від виконання пп. 3.4.1 цього Договору.

    3.4.3. Невиконання Стороною 2 пп. 3.1.2 цього Договору не впливає на виконання Стороною 2 зобов’язання встановленого п. 4.3 цього Договору.

    3.4.2. Без будь-яких санкцій та зобов’язань відмовитись від підписання договору з інвестором, який містить умови, які Сторона 1 вважатиме неприйнятними. Сторона 1 зобов’язана повідомити Сторону 2 про відмову від підписання договору з інвестором.

    4. ВАРТІСТЬ ПОСЛУГ ТА ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

    4.1. Відповідно до положень та умов цього Договору Сторона 1 (його афілійовані особи) зобов'язується виплатити Стороні 2 (його афілійованим особам)Винагороду в розмірі, зазначеному в п. 4.3цього Договору.

    4.2. Сторони розуміють і визнають, що факт отримання інвестицій на підставі договору, укладеного із Інвестором, залученим Стороною 2 вважається достатньою підставою для виплати винагороди Стороні 2.

    4.3. Винагорода встановлюється Сторонами в % від суми інвестицій та оплат, отриманих Проектом Сторони 1 та / або Стороною 1 (його афілійованими особами) від Інвестора(ів), що представлені Стороною 2 Стороні 1, за укладеними між ними договорами про інвестування в Проект або про надання займу (кредитування) Проекту Сторони 1 та / або Стороні 1 (його афілійованим особам) або продажу даного Проекту,якщо стосовно Проекту інше не було обумовлено Сторонами в додатках до Договору.При сумі інвестицій та оплат за Договором до 500 000 USD (еквівалент в гривні по курсу НБУ на момент здійснення інвестиції) розмір Винагороди складає 5%; у разі коли сума інвестицій складає 500 000 USD і більше (еквівалент в гривні по курсу НБУ на момент здійснення інвестиції) розмір Винагороди складає 10%. Сторона 1 зобов'язана сплачувати винагороду за кожну отриману інвестицію від Інвесторів (його афілійованих осіб) протягом 5 (п’яти) робочих (банківських) днів з дня отримання інвестицій в Проект (коштів від продажу Проекту) на банківський рахунок вказаний Стороною 2.

    4.4. Зобов'язання Сторони 1 по оплаті Винагороди Стороні 2 вважаються виконаними з моменту зарахування відповідних коштів на банківський рахунок, вказаний Стороною 2.

    4.5. Зобов'язання по оплаті винагороди у розмірі, передбаченому п. 4.3. Договору, виникатиме у Сторони 1 кожен раз при отриманні інвестицій від Інвестора (групи Інвесторів) або його афілійованих осіб, знайденого Стороною 2 під час дії даного Договору.

    5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

    5.1. У випадку порушення своїх зобов'язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність, визначену цим Договором та чинним законодавством України. Порушенням зобов'язання є його невиконання або неналежне виконання, тобто виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання за цим Договором.

    5.2. Пеня за прострочення оплати Винагороди (пункт 4.3) складає подвійну облікову ставку НБУ від суми, яка підлягає оплаті, за кожний день прострочення такої оплати.

    5.3. У випадку порушення Стороною 1 пп. 3.3.4., 3.3.5, 3.3.7 цього Договору Сторона 1 зобов’язана сплатити штраф у розмірі 50% від суми Винагороди, яка підлягає сплаті Стороні 2.

    5.4. У випадку порушення Сторонами умов конфіденційності яка передбачена п. 6 цього Договору, винна Сторона сплачує штраф у розмірі 10 000,00 (десяти тисяч, 00) грн. та несе відповідальність у розмірі збитків та упущеної вигоди завданих Стороні своїми діями або бездіяльністю.

    6. КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ

    6.1. Сторони погодилися, що умови цього Договору є конфіденційними і не можуть передаватися третім особам без попередньої письмової згоди іншої Сторони Договору, крім випадків, передбачених чинним законодавством України.

    6.2. Зобов'язання Сторін, що стосуються конфіденційності, продовжують діяти протягом 3 (трьох) років з моменту припинення дії цього Договору.

    6.3. Інформація про господарську діяльність Сторони 1, що передається Стороні 2 з метою пошуку Інвестицій для Сторони 1 не є конфіденційною у розумінні умов даного Договору та може бути використана Стороною 2 у процесі виконання взятих на себе зобов’язань за Договором.

    7.СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ

    7.1. Цей договір набуває чинності після його підписання Сторін з дати, зазначеної в преамбулі на першій сторінці цього договору та діє до повного виконання Сторонами своїх обов’язків за договором.

    7.5. Цей Договір може бути достроково розірваний за взаємною згодою Сторін шляхом належного оформлення Сторонами відповідної додаткової угоди до цього Договору.

    7.6. Закінчення строку дії цього договору не звільняє Сторони від відповідальності за його порушення, яке мало місце під час дії цього договору.

    8. ОБСТАВИНИ НЕПЕРЕБОРНОЇ СИЛИ

    8.1. Сторони звільняються від відповідальності за неналежне виконання або невиконання зобов'язань за цим Договором, якщо це неналежне виконання або невиконання стало наслідком обставин непереборної сили (форс-мажор), які Сторони не могли передбачити або запобігти. До обставин непереборної сили відносяться: війна, землетрус, повінь, ураган, пожежа або подібні стихійні явища, а також закони, розпорядження інші нормативні документи компетентних державних органів, прийняті після підписання цього Договору та перешкоджають його виконанню.

    8.2. Сторона, що посилається на обставини непереборної сили, зобов'язана протягом 5 (п'яти) днів з моменту їх настання інформувати іншу Сторону у письмовій формі про настання подібних обставин. Наявність і тривалість дії обставин непереборної сили підтверджується довідкою компетентного органу. Термін виконання зобов'язань Стороною, щопосилаєтьсянадіїобставин непереборної сили, збільшується на період дії обставин непереборної сили.

    9. ІНШІ УМОВИ

    9.1. Додаткові угоди та додатки до цього Договору є його невід’ємною частиною і мають юридичну силу у разі, якщо вони викладені у письмовій формі, підписані Сторонами та скріплені їх печатками.

    9.2. Представники Сторін, які підписали цей Договір,надають згоду на обробку їх особистих персональних даних з метою виконання умов Договору, бухгалтерського і податкового обліку цієї угоди, підготовки відповідно до вимог законодавства статистичної, адміністративної та іншої інформації.

    9.3. Обсяг персональних даних, які можуть оброблятися: прізвище, ім'я, по батькові, рік, місяць, дата і місце народження, номер ідентифікаційного коду, контактна інформація (номери телефонів, адреси робочої електронної пошти), а також інші персональні дані, які можуть знадобитися Сторонам у зв'язку з реалізацією зазначеної в п.9.2. Договору мети обробки і тд.

    9.4.Договір складений у 2-х примірниках українською мовою, кожен з яких має однакову юридичну силу, є обов'язковим для виконання і має силу як по відношенню до Сторін та і їх законних правонаступників.

    Адвокат Евгений Александрович
    10%
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день, Дмитрий!

    По своей сути - это Договор поручения, который подразумевает привлечение инвестора к проекту/стартапу, а не пр сути Договор о привлечении инвестора к проекту/стартапу.

    Как неточность могу отразить: "3.1.2. Після проведення переговорів та отримання письмового документу підписаного між Стороною 2 та Інвестором, який містить інформацію про хід та результати переговорів, а також про подальші наміри Сторін (протокол, меморандум тощо), передати скан-копію такого документу та контактні дані Інвестора(ів) (їх афілійованих осіб) (П.І.Б., телефон, електронну пошту тощо), що підтверджують факт знаходження Інвестора(ів), на електронну адресу Сторони 1 o.shaldenko@watched.tech з електронної пошти Сторони 2___, безпосередньо перед або після такої зустрічі з Інвестором(ами) (або їх афілійованими особами)", что само по себе есть не последовательным.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України