Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 07 октября 2020, вопрос №30386

Мошенничество человека на деньги

Как я могу написать заявление на человека, если вся информация пропала ? Мошенник знал, что я могу сделать скриншот или ещё что-то, и удалил переписку сразу в телеграмме после обмана.

Ответы юристов (3)

    Владислав
    Владислав 3 года назад

    Юрист, г. Одесса, 6 лет опыта

    Доброго ранку.

    Відповідно до статті 190 КК України - шахрайством визнається заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою. Злочин з матеріальним складом, який визнається закінченим з моменту настання можливості шахраєм обернути майно (кошти, цінності ) на власну користь - роз'яснення у Постанові Верховного суду від 27.02.2018 у справі № 541/440/15-к). В інакшому випадку має місце замах на шахрайство.

    Стосовно питання звернення із заявою про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 190 КК України , то Ви можете звернутися до територіального органу поліції (райвідділу) із заявою про вчинення кримінального правопорушення, маючи ті данні , що у Вас залишились : контакти шахрая, факт переказів грошових (якщо такі були)

    Відповідно до статті 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але протягом 24 годин зобов'язаний внести відомості до ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення. Зауважу, що дослідчої перевірки чинним КПК не передбачено.

    Більше того, у випадку відмови внесення відомостей до ЄРДР Ви можете оскаржити це рішення до суду у відповідності до вимог статей 303-307 КПК України.

    Звертайтесь особисто для детальнішого вивчення Вашого питання.

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 7 лет опыта

    Доброго дня! якщо кошти переводились на ел. гаманець або рахунок то ще не все втрачено.

    https://ticket.cyberpolice.gov.ua/

    заповніть онлайн заявку кіберполіції. Якщо це шахрайство в інтернеті, то у їх компетенції вирішти вашу проблему.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    Да, это мошенники.

    Вы имеете право подать заявление в киберполицию для проведения проверки и принятия мер реагирования:

    https://cyberpolice.gov.ua/contacts/

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України