Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 07 октября 2020, вопрос №30402

Чи повинна дитина позбавлена батьківського піклування повертати гроші за рік навчання на бюджеті під час переходу на іншу спеціальність

Чи потрібно дитині-сироті відшкодовувати кошти за навчання, якщо вона хоче перевестись на іншу спеціальність на бюджет?

Ответы юристов (3)

    Владислав
    Владислав 3 года назад

    Юрист, г. Одесса, 6 лет опыта

    Відповідно до Наказу МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ УКРАЇНИ N 245 від 15.07.96 п.2,3,4:

    2. Переведення студентів з одного напряму підготовки фахівців

    з вищою освітою на інший, з однієї спеціальності, за якою здійснюється підготовка молодших спеціалістів, на іншу, або з однієї форми навчання на іншу в межах вищого закладу освіти здійснює ректор (директор) цього закладу освіти.

    3. Переведення студентів, а також поновлення в число студентів осіб, які були відраховані з вищих закладів освіти, здійснюється, як правило, під час літніх або зимових канікул.

    4. Особи, які вступили до вищих закладів освіти і навчались за рахунок коштів державного бюджету, користуються пріоритетним правом при переведенні та поновленні на місця державного замовлення за умови наявності таких вакантних місць. Отже, відповідно до вищевикладеного , Вам не потрібно відшкодовувати кошти за навчання протягом року на бюджетній формі іншої спеціальності. Окрім того, Ви маєте приорітетне право на зарахування за бюджетною формою навчання на іншу спеціальність.

    • Ілля Клиент 3 года назад

      Вибачте, але хочу уточнити. Я навчаюсь на 2 курсі історичного університету, але хочу поступити на менеджмент в інший університет. Навчаюсь на бюджеті, як дитина позбавлена батьківського піклування. Тобто я не маю повертати кошти за цей час?

      • Владислав
        Владислав 3 года назад

        Юрист, г. Одесса, 6 лет опыта

        Положення зазначеного наказу розповсюджуються як для переведення з одного ЗВО до іншого, так і переходу в межах одного ЗВО на іншу спеціальність.

        Різниця лише у тому, що у випадку переведення до іншого ЗВО необхідно звернутись до ректорату ВНЗ, куди ви плануєте перевестись, а сама процедура відбувається за згодою ректорів ЗВО.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України