Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 16 жовтня 2020, питання №31026

Уволили по согласованию сторон без уведомления

Добрый вечер, меня уволили с работы по согласованию сторон в марте месяце. Меня об этом не предупредили и не отдали трудовую книжку.
Узнала я об этом случайно, когда в конце сентября дали подписать договор ЦПХ
Потеряла 7 месяцев стажа.

Что могу предъявить директору?

Відповіді юристів (2)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    1. Обращайтесь с жалобой в трудовую инспекцию или с иском в Суд, другого пути нет.

    2. Вам выплатят за вынужденный простой и внесут все выплаты, идущие в страховой стаж.

    Если есть дополнительные вопросы связывайтесь со мной через мой профиль на сайте.

    Дмитрий
    Дмитрий 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 12 років досвіду

    • Якщо ви вважаєте що вас незаконно звільнили з роботи Українським законодавством передбачено два шляхи вирішення трудових спорів — досудовий та судовий.
    • У досудовому порядку працівник може звернутися до роботодавця з вимогою добровільно поновити його на роботі. Найкраще це робити у письмовому зверненні, в якому також повідомити про можливі негативні наслідки для роботодавця в разі відмови, а також про можливість кримінального покарання відповідно до ст. 172 Кримінального кодексу України. Одночасно можна звернутись до прокуратури зі скаргою щодо порушення свого трудового права та до Державної служби України з питань праці для проведення перевірки додержання законодавства про працю на підприємстві.
    • Судовий порядок передбачає що Ви можете звернутися із позовною заявою про вирішення трудового спору до суду. Працівник може звернутися з позовною заявою про поновлення на роботі й оплату за час вимушеного прогулу до суду за місцезнаходженням підприємства або за місцем проживання позивача, в місячний строк з дня вручення копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. У разі пропуску з поважних причин місячного строку, суд може поновити цей строк. Позивачі за подання до суду позовної заяви про поновлення на роботі звільняються від сплати судового збору згідно Закону України «Про судовий збір». Одночасно з прийняттям рішення про поновлення на роботі суд приймає рішення про виплату працівникові середнього заробітку за час вимушеного прогулу, але не більш як за один рік. Також незаконно звільнений працівник у судовому порядку може вимагати відшкодування власником моральної шкоди. Рішення суду про поновлення на роботі виконується невідкладно з дати звільнення працівника.
    • Напишіть мені через кнопку «Звернутися», я Вам допоможу грамотно скласти документи та напишу вартість таких послуг.

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України