Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 18 октября 2020, вопрос №31097

Сколько нужно задеклорировать чтобы усыновить ребёнка??

Хотим усыновить ребёнка, нужна декларации, так как я и муж официально не работаем и не являемься ЧП Ип. Какой должен быть достаточный доход чтобы не было вопросов в суде?!

Ответы юристов (1)

    Змисла Марта
    Общаться в чате Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий день.

    Відповідно до п. 26 постанови "Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей" від 08.10. 2008 р. № 905 заявники не беруться на облік кандидатів в усиновлювачі, у разі коли, зокрема сума сукупного доходу на кожного члена сім’ї з урахуванням дітей, які усиновлюються менша, ніж установлений законодавством прожитковий мінімум.

    Відтак розмір доходу на кожного члена сім'ї має бути не менше встановленого прожиткового мінімуму.

    Відповідно до ст. 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" прожитковий мінімум дітей віком до 6 років: з 1 січня 2020 року - 1779 гривень, з 1 липня - 1859 гривень, з 1 грудня - 1921 гривня; дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня 2020 року - 2218 гривень, з 1 липня - 2318 гривень, з 1 грудня - 2395 гривень.

    У разі необхідності додаткової консультації та правового супроводу процедури усиновлення, звертайтесь через особистий профіль.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України