Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 19 октября 2020, вопрос №31135

Инициирование служебного расследования, увольнение с ВСУ

Здравствуйте.
Подписан контракт с ВСУ на 3 года. Отслужила 9 месяцев. При инициировании служебного расследования (за систематические опоздания, т.е. невыполнение условий контракта) через сколько времени следует увольнение? Сколько вычтут за форму? Снимут ли всю зарплату при проведении расследования?

Ответы юристов (2)

    Владислав
    Владислав 3 года назад

    Юрист, г. Одесса, 6 лет опыта

    Доброго дня, пані Наталю! Повідомляю Вам наступне.

    1. Грошове забезпечення на час службового розслідування Вам має бути нараховане.

    Вичерпний перелік підстав невиплати грошового забезпечення міститься у п.15 Наказу МОУ №260 від 07.06.2018 і це є:

    15. Грошове забезпечення не виплачується:

    за час надання військовослужбовцям відпусток відповідно до чинного законодавства України, за якими не передбачено збереження заробітної плати;

    якщо виплачуються академічні стипендії;

    за час відсутності на службі без поважних причин одну добу і більше;

    за час перебування на лікуванні в лікарняних закладах понад встановлені чинним законодавством строки;

    за час тимчасового виконання обов’язків понад два місяці за новими посадами у зв’язку з переведенням військової частини на інший штат (внесення змін до штату);

    за час тримання військовослужбовців під вартою чи перебування під цілодобовим домашнім арештом;

    за час відбування покарання на гауптвахті військовослужбовцями строкової військової служби.

    Військовослужбовцям, які самовільно залишили військові частини або місця служби, виплата грошового забезпечення призупиняється з дня самовільного залишення військової частини або місця служби та поновлюється з дня повернення.

    Призупинення та поновлення виплати грошового забезпечення оголошується наказом командира військової частини.

    16. Виплата додаткових видів грошового забезпечення, не передбачених цим Порядком, здійснюється відповідно до чинного законодавства України.

    2.Стосовно строку проведення службового розслідування. Відповідно до вимог п.п. 12-13 Наказу МОУ №608 від 21.11.2017, зі змінами.

    12. Службове розслідування має бути завершено протягом одного місяця з дня його призначення командиром (начальником). В окремих випадках цей строк може бути продовжено командиром (начальником), який призначив службове розслідування, або старшим командиром (начальником), але не більше ніж на один місяць.

    Загальний строк службового розслідування не може перевищувати двох місяців.

    13. До строку службового розслідування не зараховується час перебування військовослужбовця, стосовно якого проводиться розслідування, у відпустці, на лікуванні або час відсутності з інших документально підтверджених поважних причин. Перенесення строків проведення службового розслідування здійснюється за відповідним наказом посадової особи, яка призначила службове розслідування.

    {Пункт 13 розділу III в редакції Наказу Міністерства оборони № 606 від 29.11.2018}

    3. Стосовно строку виконання дисциплінарного стягнення. Відповідно до статті 96 Закону України "Про Дисциплінарний статут ЗСУ":

    Дисциплінарне стягнення виконується, як правило, негайно, а у виняткових випадках - не пізніше ніж за три місяці від дня його накладення. Після закінчення зазначеного строку стягнення не виконується, а лише заноситься до службової картки військовослужбовця. До зазначеного строку не зараховується час перебування військовослужбовця на лікуванні та у відпустці.

    {Частина перша статті 96 із змінами, внесеними згідно із Законом № 205-IX від 17.10.2019}

    Особи, з вини яких не було виконане стягнення, несуть дисциплінарну відповідальність.

    У разі подання скарги старшому начальникові виконання дисциплінарного стягнення не зупиняється до надходження від нього розпорядження про скасування цього стягнення";

    4. Стосовно відшкодування вартості речового забезпечення :

    Відповідно до розділу положень п.4 Розділу 3 Наказу МОУ №232 зі змінами відповідно до Наказу МО № 306 від10.06.2019:

    "Особам офіцерського, сержантського, старшинського та рядового складу, які проходили військову службу за контрактом, нарахування заборгованості здійснюється:

    під час звільнення в запас або у відставку з правом носіння військової форми одягу за речове майно, що не було отримане під час проходження служби в повному обсязі;

    під час звільнення в запас без права носіння військової форми одягу за речове майно пропорційно часу, який минув з настання права на отримання цього майна до дня виключення зі списків військової частини;

    Для особистого звернення, подяки за надану відповідь - звертайтесь до інформації у моєму особистому профілі. На все добре!

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Здравствуйте.

    "через сколько времени следует увольнение?" - в течении месяца.

    "Сколько вычтут за форму?" - зависит от количества вещевого обеспечения и сроков эксплуатации.

    "Снимут ли всю зарплату при проведении расследования?" - нет.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України