Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 20 октября 2020, вопрос №31229

Допомогти з оформленням дитячих, декретних для безробітних і грошової компенсації для пакунку малюка ( допомогти зібрати правильні документи і правильно позаповняти заяви)

Добрий день) чи могли б ви допомогти з оформленням дитячих, декретних для безробітних і грошової компенсації для пакунку малюка ( допомогти зібрати правильні документи і правильно позаповняти заяви)
ПРО ПАКУНОК МАЛЮКА - Ми проживаємо в місті Київ, але прописані в Черкаській області. Тиждень назад подавали документи в соцзавбез для отримання компенсації пакунку малюка і нам сказали до тих документів що в нас є (копія свідоцтва про народження дитини; довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 р.); копія ідентифікаційного номеру або копія паспорту (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від отримання ідентифікаційного номеру); + додати документ що підтверджує фактичне проживання в Святошинському р-ні (прописка) в нас такого документу не існує так як не своєї квартири, що робити?

Ответы юристов (1)

    Бойченко Людмила

    Призначення та виплата допомоги при народженні дитини здійснюється органом соціального захисту населення за адресою реєстрації (прописки) батьків або за місцем фактичного проживання батька чи матері дитини. Документи, необхідні для призначення соцдопомоги подаються особисто або онлайн (за програмою Є-малятко), але не пізніше 12 місяців з дня народження дитини.

    Строк розгляду заяви становить 10 днів з моменту особистого чи онлайн звернення до органів соцзахисту. Протягом 5 днів після прийняття рішення про призначення держдопомоги або про відмову в її наданні видається письмове повідомлення (на практиці виплату можуть підтвердити звичайним телефонним дзвінком або по e-mail). При негативному рішенні управління праці та соціального захисту населення зобов’язане вказати причини відмови і порядок оскарження даного рішення.

    Спробуйте подати заявку через веб-сайт Мінсоцполітики: e-services.msp.gov.ua., там сканування документів не потрібно.

    У разі винекнення додаткових питань, звертайтесь через особистий профіль на сайті.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України