Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 28 октября 2020, вопрос №31729

Правомерность отказа в открытии исп.произ.

Добрый день. Отказ в открытии исп.произволства,.решение суда:признать право приватизации конкретного зем участка за истцом,ранееобратившегося в сельсовет на выдачу разрешения на разработку тех документации для строит.дома.какое может быть основание отказа. В ДВС имеются все документы,из которых видно,что участок готовится на торги.

Ответы юристов (1)

    Марусяк Андрій Романович

    доброго дня!

    зверніть увагу на статтю 3 ЗУ "Про виконавче провадження" https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1404-19#Text

    Відмова виконавчої служби законна. Дане рішення виконує орган, щоло якого воно винесено. Виконавча має лише право стягнути судовий збір та судові витрати. Для цього візьміть в суду виконавчий лист.

    Ваше право на приватизацію є немайновою вимогою. Його мають виконати посадові особм органу, щодо якого винесено рішення. Ви маєте подати документи на приватизацію. Невиконання рішення є злочином, тому якщо у вас не приймають документи - звертайтесь до поліції із заявою про вчинення злочину.

    Оскільки у вашому рішенні не визнано право власності на землю, а лише право на приватизацію, то рада має повноваження нею розпоряджатись.

    Висновок: розпочинайте процес приватизації. Про відмову повідомляйте в поліцію, оскільки це невиконання судового рішення. Також повідомте про це ввдповідальних осіб, оскільки невиконання рішення є злочином.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України