Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 24 ноября 2020, вопрос №33647

Отказ в Субсидии,на основании долга по алиментам у второго прописанного человека.

Скажите пожалуйста!В квартире прописано 2 человека.По факту уже 14лет живёт один человек.Субсидию не дали из-за того ,что второй человек который прописан ,но не проживает имеет задолженность по алиментам .Имеют ли право отказать в субсидии по этой причине?И как мне добиться в получении субсидии,если человек прописан,но не проживает? Выписать на данный момент нет возможности.

Ответы юристов (1)

    Пользователь не активен
    Общаться в чате Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день!

    Данный вопрос регулируется ПОЛОЖЕННЯМ про порядок призначення житлових субсидій:

    п.25. У разі коли у складі домогосподарства кількість фактично проживаючих зареєстрованих членів домогосподарства є меншою за кількість членів домогосподарства, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), за рішенням комісії соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування розраховуються на фактично проживаючих зареєстрованих за даною адресою членів домогосподарства. Рішення комісії в такому разі приймається з урахуванням норм, зазначених в абзаці першому пункту 20 цього Положення.

    За рішенням комісії доходи членів домогосподарства, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично за даною адресою не проживають, в сукупний дохід домогосподарства не враховуються. Рішення комісії в такому разі приймається з урахуванням норм, зазначених в абзаці першому пункту 20 цього Положення, і не може поширюватися на випадок, визначений в абзаці третьому пункту 24 цього Положення (за винятком осіб, які вважаються безвісно відсутніми за рішенням суду або мають правовий статус осіб, зниклих безвісти).

    п.26. Відповідно до рішення комісії, прийнятого на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та/або документів, що підтверджують фактичне непроживання особи за адресою, управителі, об’єднання, виконавці комунальних послуг не нараховують плати за житлово-комунальні послуги, внески/платежі на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком на членів домогосподарства, які зареєстровані, але фактично не проживають у житловому приміщенні (будинку).

    Вам необходимо обратиться в Ваш ЖЕК (к управляющей организации, председателю ОСББ, ЖСК) за составлением акта обследования материально-бытовых условий - в нем должен быть отражен факт непроживания 2-го жильца.

    Затем предоставить данный акт и другие доказательства непроживания в органы соцзащиты и просить назначения субсидии.

    Полный текст ПОЛОЖЕННЯ про порядок призначення житлових субсидій по следующей ссылке https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF#... Рекомендую ознакомиться с ним

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України