Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 26 ноября 2020, вопрос №33810

служба в армий с 18 лет

закон Украины говорит ,что юноши (18-19) лет идут в армию только с письменного согласия . Это верно?

Ответы юристов (2)

    Карпенко Андрей Владимирович

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    Стаття 15. Призовний вік. Призов громадян України на строкову військову службу

    1. На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу (далі - громадяни призовного віку).

    УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №13/2020

    Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році

    3. Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу:

    1) y квітні — червні 2020 року;

    2) y жовтні — грудні 2020 року.

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИРОЗПОРЯДЖЕННЯ

    від 23 вересня 2020 р. № 1150-рКиїв

    Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні - грудні 2020 року

    5. Обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити здійснення заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням призову громадян України на строкову військову службу у жовтні - грудні 2020 року. Призов громадян України віком 18-19 років проводити за їх бажанням (за письмовою заявою).

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Да.

    РОЗПОРЯДЖЕННЯ

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    від 23 вересня 2020 р. № 1150-рКиїв

    Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні - грудні 2020 року:

    Про затвердження чисельності ... | від 23.09.2020 № 1150-р (rada.gov.ua)

    "5. Обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити здійснення заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням призову громадян України на строкову військову службу у жовтні - грудні 2020 року. Призов громадян України віком 18-19 років проводити за їх бажанням (за письмовою заявою).".

    При наличии вопросов Звертайтеся.

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України