Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 02 декабря 2020, вопрос №34213

Тарифу на електроенергію в садових товариствах

НКРЕКП - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг — незалежний ДЕРЖАВНИЙ колегіальний орган, метою діяльності якого є державне регулювання, моніторинг та контроль за діяльністю суб’єктів господарювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Утворений Президентом України 27 серпня 2014 року. Комісія була утворена Указом Президента України від 27 серпня 2014 року № 694/2014.
Комісія утворена на виконання Законів України «Про природні монополії», «Про електроенергетику» і «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг».
Згідно п.7 положення про НКРЕКП, комісія установлює: ціни (тарифи) на електричну енергію, тарифи на її передачу та постачання.
В постанові НКРЕКП №220 від 26.02.2015 року органом державної влади вказано який тариф на електроенергію для садових товариств (з 01 березня 2017 року 1грн 68 коп за кВт•год).
В З У «Про громадські об'єднання» читаємо;
- Стаття 4. Обмеження щодо утворення і діяльності громадських об'єднань в
п.4 вказано - «громадським об'єднанням не можуть надаватися владні повноваження, крім випадків, передбачених законом».
Якщо садове товариство зареєстровано згідно ЗУ «Про громадські об'єднання»,чи має воно право продавати своїм садоводам електроенергію за ціною дорожче ніж встановлено постановою НКРЕКП № 220 від 26.02.2015 року, і за якою купує у ПрАТ «Кіровоградобленерго» ?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України