Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 13 января 2021, вопрос №36244 100₴

Пенсия на территории Украины

Как оформить пенсию Переселенцу на территории Украины ,Если стоит печать в трудовой ДНР. ???
Какие документы нужны для оформления?
Как это сделать ?
Спасибо.

Ответы юристов (7)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович

    Доброго дня! Для оформлення пенсії Вам необхідно виїхати до найближчого відділення пенсійного фонду України, подати відповідну заяву, та представити трудову книжку. Печатка днр, так само як і робота в тій днр враховуватись в стаж не будуть.

    Малик Олександр Володимирович

    Доброго дня!

    З 1 серпня 2016 року для ідентифікації одержувачів соціальних виплат, які є внутрішньо переміщеними особами, і забезпечення їм соціальних виплат використовуються спеціальні платіжні карти. Для пенсіонерів така карта одночасно є електронним пенсійним посвідченням.

    Для отримання такої картки і відновлення пенсії внутрішньо переміщеній особі необхідно особисто звернутися до відділення Пенсійного фонду України за місцем фактичного проживання і надати такі документи (після відкриття рахунку в "Ощадбанку"):

    1. заяву про запит пенсійного справи (якщо пенсіонер змінив фактичне місце проживання або вперше звертається до Пенсійного фонду для поновлення виплати пенсії), заповнюється прямо в Пенсійному фонді;
    2. оригінал і копію паспорта громадянина України;
    3. оригінал і копію довідки про присвоєння ідентифікаційного податкового номера (не подається громадянами, які через свої релігійні переконання від нього відмовилися і мають відповідну відмітку в паспорті);
    4. оригінал і копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеного особи (як її отримати читайте тут);
    5. оригінал і копію пенсійного посвідчення;
    6. заяву про перерахування пенсії на рахунок в АТ «Ощадбанк» (оформляється у відділенні державного банку "Ощадбанк" при відкритті рахунку);
    7. фотографію розміром 30х25 мм, зображення обличчя повинно займати не менше 70-80% фотографії (для отримання ЕПП).
    Ступакова Вікторія Ігорівна
    100%

    Здравствуйте! Насколько я понимаю, речь идет о первичном оформлении пенсии лицу, которое раньше не получало пенсию. Тогда если у вас уже есть справка переселенца, то по месту проживания, указанному в справке ВПО, вам необходимо обратиться в органы ПФУ с такими документами:

    -паспорт;

    - инн;

    - документы, подтверждающие трудовой стаж (трудовая книжка, военный билет, диплом, свидетельства о рождении детей);

    - если есть, то документы о наибольшей заработной плате за 5 лет подряд до 2000 года;

    - документы, подтверждающие льготный статус (удостоверение участника войны, ликвидации на ЧАЭС, донора и т.д.)

    - справка ВПО.

    Стаж на предприятиях ДНР в любом случае не засчитают, но справки о заработной плате по работе до 2000 года могут быть засчитаны по решению суда даже с печатями ДНР.

    Если будут проблемы/нюансы - обращайтесь, опыт по пенсионным делам и делам переселенцев есть.

    Беликов Олег  Александрович

    Добрый день. Для оформления пенсии вам потребуются личные документы - паспорт, ИНН, трудовая книжка с записями о наличии трудового стажа. Предъявить эти документы следует в Пенсионном фонде на контролируемой территории.

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Вам необхідно с паспортом та кодом РНОКПП(ИНН) ГРОМАДЯНИНА України , трудовою книжкою, звернутися до територіального органу ПФУ на тереторії України з заявою про оформлення пенсійних виплат.

    Перед зверненням до територіальних органів ПФУ, Вам було б добре отримати довідку тимчасово переміщеної особи з непідконтрольної зони проведення ООС(Довідка переселенця) згідно Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»

    Зверніть увагу, на той факт, що стаж , зазначений у "так званій трудовій книзі" на окупованій території зарахований не буде, адже державні органи України не визнають документів , виданих на непідконтрольній території.

    Проте можливо спеціалісти ПФУ знайдуть алгоритм для призначення Вам виплат.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Добрий день.

    Порядок відновлення пенсійних виплат регулюється Законом № 1706 Порядком № 509, постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» (далі – Постанова № 637), постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» (далі – Постанова № 365).

    Виходячи з вимог перелічених вище нормативних документів особі, яка уперше звертається за відновленням пенсійних виплат, після отримання довідки встановленого зразка, в управлінні соціального захисту населення за місцем фактичного проживання, необхідно звернутись в управління Пенсійного фонду України відповідного міста або району, яке обслуговує цю територію. При цьому існує обов’язкова умова – особистого звернення. При зверненні за відновленням виплати, пенсіонер повинен надати наступні документи:

    • паспорт;
    • ідентифікаційний номер;
    • довідку внутрішньо переміщеної особи;
    • пенсійне посвідчення;
    • заяву про відкриття рахунку у відділенні Ощадбанку.

    Відновлення виплати пенсії відбувається не відразу, а тільки після перевірки органом соціального захисту населення факту проживання внутрішньо переміщеної особи за указаною адресою. Акт, складений за результатами такої перевірки, спрямовується на розгляд Комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, створеною при райдержадміністраціях або міськрадах, яка приймає остаточне рішення. За результатами цього рішення управління Пенсійного фонду призначає пенсію або поновлює її виплату.

    Ви має звертатись спочатку до органів соціального захисту або до управління Пенсійного Фонду.

    Будь-яка соціальна виплата залежить від актуальності статусу внутрішньо переміщеної особи. Цей статус підтверджує, винятково управління соціального захисту населення, при особистому зверненні громадянина, якому видається довідка внутрішньо переміщеної особи. Підтвердження статусу дає можливість людині звернутись в управління Пенсійного фонду чи то за первинним призначенням пенсії, досягши пенсійного віку, чи то за перерахунком пенсії за стажем і заробітною платою або призначити пенсію по втраті годувальника, надавши необхідні документи.

    Костромина Виктория

    Как оформить пенсию Переселенцу на территории Украины ,Если стоит печать в трудовой ДНР. ???

    Какие документы нужны для оформления? Как это сделать ?

    Вам нужно обратиться в Пенсионный фонд - они посмотрят ваши документы и скажут - что еще надо и где брать

    и просчитать можете ли вы оформить пенсию на данный момент - хватает ли у вас стажа

    стандартно - паспорт код трудовая книжка


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України