Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 18 января 2021, вопрос №36486

Платежі за комунальні послуги в ОСББ

Доброго дня! Чи можна не платити за абон. плату та тепл.енергію, якщо в квартирі автономне опалення?

Ответы юристов (2)

    Карпенко Андрей Владимирович

    Добрий день!

    1. Рахунки(які затверджені загальними зборами) на утримання будинку сплачувати потрібно.

    Лише на загальних зборах може бути затверджений розмір внеску і платежів співвласників.

    Якщо Ви вважаєте тарифи на комунальні послуги завищеними та необґрунтованими, тоді Вам необхідно письмово звернутися до голови ОСББ для отримання протоколів загальних зборів за період, який цікавить (період, за який тарифи не обґрунтовані).

    Наступний крок – оскарження протоколів, якими встановлені незаконні або завищені тарифи (внесок). Якщо загальні збори, на якому розмір внеску був затверджений, не проводилися або протоколи є сфальсифікованими, тоді це є підставою для позову до суду та для заяви до поліції (відповідно до ч. 1 ст. 191 і ч. 2 ст. 358 Кримінального кодексу України).

    2. Також Ви зобов'язані сплачувати за опалення місць загального користування.

    Якщо є додаткові питання звертайтесь до мене через мій профіль на сайті.

    Руденко Дмитро Вадимович

    Доброго дня!

    Абонентську плату ви сплачуєте на підставі рішення Загальних зборів. Не платити зазначену абонентську плату Ви можете, у разі відключення від системи централізованого опалення.

    Раджу Вам ознайомитися з Порядком відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 169 від 26.07.2019 року. Посилання додаю:

    https://ips.ligazakon.net/document/view/Re33953?an...

    З повагою, Дмитро Руденко.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України