Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 18 января 2021, вопрос №36496

Соседи жалуются на плач ребёнка ночью, это нарушение?

Здравствуйте, можно получить разъяснение про закон о тишине с 8 до 23, он распространяется на все звуки любой природы? Если соседи жалуются на то что у меня плачет ребёнок, а я часто не могу его сразу успокоить из-за колик?
« У нічний час, із двадцять другої до восьмої години на захищених об'єктах забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання
піротехнічних засобів»
Я не могу аргументировать тем что плачь черенка не относиться к перечню?

Ответы юристов (2)

    Марусяк Андрій Романович

    Доброго дня! скарги сусідів ні до чого не приведуть.

    Порушення режимів тиші це адміністративне правопорушення. Для того, аби притягнути до відповідальності має бути встановлено склад правопорушення. Складу правопорушення немає, вина відсутня.

    Стаття 182. Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях

    Ви не можете у повній мірі контролювати немовля. Максимум, що можна вимагати, це притягнення до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов'язків.

    Висновок: відповідальність за такий шум відсутня, крім випадків, коли ви ціленаправлено вчиняєте дії, щоб шуміла дитина (довести це неможливо).

    Поліції у пояснювальній пишете, що плаче дитина, коліки, прикріплюєте будь-який доказ її лікування (ліки, виписка).

    Додаток: до адмінвідповідальності за перевищення шуму досить тяжко притягнути, треба робити заміри перевищення рівня шуму. Такі заміри проводять спеціальні установи.

    Щасти вам.

    Алена Клиент 3 года назад

    Большое спасибо


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України