Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 18 января 2021, вопрос №36504

виплати центр зайнятості

Д.день, потрібна допомога, з червня 2020 року стою на обліку в центрі зайнятості, в січні 2021року в них проходить реорганізація і з'ясовується, що мені не вірно нараховували сумму виплат (не вірно підрахували страховий стаж). Замість 9,8 років  розрахували 10,2роки, відповідно відсоток нарахування від попередньої зп 70% замість 60%.... Тепер з мене вимагають погасити переплату 2500грн , хоча моєї вини в цій ситуації не має, всі потрібні документи я подала, підробок не має, це помилка фахівця.... Можу я не сплачувати ці кошти, чи це законно ?

Ответы юристов (2)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 7 лет опыта

    Доброго дня!

    вам доведеться повернути надмірно отримані кошти добровільно. У іншому разі чекайте позов до суду і вам доведеться доведеться переплатити судовий збір приблизно 900 грн,, виконавчий збір, правову допомогу.

    Якщо ви вважаєте що у вас все було правильно, можете чекати суд та писати відзив.

    • Светлана Клиент 3 года назад

      Дякую, за відповідь!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України