Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 24 января 2021, вопрос №36836 100₴

Заполнение декларации госслужащего. Имущественные права

Здравствуйте. Госслужащий заключил договор купли-продажи имущественных прав на объект недвижимости(квартира в строящемся доме). Нужно ли это указывать в декларации, если права собственности еще нет?
В течении которого времени сообщать об изменениях?
Если имущественные права были приобретены за счет займа у частного лица,как это отобразить?

Ответы юристов (6)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    25%

    1. Доброго дня, Кириле!

    Обов’язково потрібно вказувати зазначену інформацію в розділі об’єкти незавершеного будівництва. Детально як це зробити ознайомтеся із роз’ясненнями НАЗК. Посилання - https://nazk.gov.ua/wp-content/uploads/2020/02/6.Osoblyvosti-vidobrazhennya-vidomostej-pro-ob-yekty-nezavershenogo-budivnytstva.pdf

    Якщо Ви держу службовець, наприклад, категорії В, повідомлення про суттєві зміни подавати не треба. Це положення стосується державних службовців, які займають особливо відповідальне становище,а також для державних службовців з підвищеним корупційним ризиком.

    Якщо майнові права купувалися за позичені кошти, то такі кошти, якщо їх сума більше ніж 103 000 гривень, потрібно вказувати у декорації у розділі фінансові зобов’язання

    Карпенко Андрей Владимирович

    Добрый вечер!

    1. Декларант должен задекларировать: объекты незавершенного строительства; объекты, не принятые в эксплуатацию; объекты, право собственности на которые не зарегистрировано в установленном законом порядке.

    Такие объекты должны быть задекларированы, если они:

    а) принадлежат субъекту декларирования или членам его семьи на правах собственности согласно Гражданскому кодексу;

    б) расположены на земельных участках, которые принадлежат субъекту декларирования или членам его семьи на праве частной собственности, включая совместную собственность, или переданы им в аренду либо на другом праве пользования, независимо от правовых оснований приобретения такого права;

    в) полностью или частично построены из материалов или за средства субъекта декларирования или членов его семьи.

    В случае наличия объектов незавершенного строительства их необходимо отразить в разд. 4 декларации, поскольку после регистрации в установленном порядке эти объекты нужно указывать в разд. 3 «Объекты недвижимости». Если во время ввода в эксплуатацию проводилась экспертная оценка, то ее результаты необходимо указать в разд. 3 «Объекты недвижимости» в поле «Стоимость на дату приобретения права».2. Если вы брали кредит (заем), то в разделе о доходах его указывать не нужно. Он указывается в разделе о финансовых обязательствах (13 раздел)

    Ознакомьтесь с формой декларации: https://ips.ligazakon.net/document/view/RE29090?an...

    УДАЧИ!

    Гончаренко Константин
    20%

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Вам необхідно вказат інформацію про набуття таких прав у розділі - "об єкти незавершеного будівництва"

    Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані подають службовці органів державно влади та МС у разі коли вони займають особливо відповідальне становище службовці категорії А , якщо їх дохід перевищив 50 мінімальних заробітних плат. З місяця коли стало відомо про такі зміни.

    Якщо такі права на будівництво купувалися у фізичних осіб чи інших і сума перевищує 100 тис грн , таку інформацію необхідно вказувати у розділі фінансові зобов язання суб єкта декларування.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Фараон Катерина Леонідівна
    30%
    Фараон Катерина Леонідівна 3 года назад

    Юрист, г. Каменец-Подольский, 8 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня.

    Так, інформацію про майновий стан незавершеного будівництва потрібно вказати в розділі "об'єкти незавершеного будівництва".

    Повідомлення подається протягом 10 календарних днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (113,5 тис. грн у 2021 році).

    Спосіб подачі повідомлень – вони подаються винятково в електронній формі та публікуються на сайті реєстру декларацій. Водночас не можна подавати виправлені повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

    У модернізованому Реєстрі декларацій забезпечено можливість подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані в електронному вигляді.

    Для цього необхідно увійти в свій електронний кабінет у Реєстрі декларацій з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та здійснити такі кроки:

    1. обрати «Нове повідомлення про суттєві зміни в майновому стані»;
    2. ознайомитися з правилами заповнення;
    3. перейти до заповнення форми та внести всю необхідну інформацію;
    4. натиснути на кнопку «Подати документ».

    Інформацію, включену в повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, треба буде також відобразити в декларації за відповідний період.

    З початку цього року не всі декларанти повинні подавати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Це передбачено останніми змінами до статті 52 Закону України “Про запобігання корупції”.

    Отже, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані подають суб’єкти декларування:

    • які займають відповідальне та особливо відповідальне становище;
    • які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків.

    Успіхів Вам!

    Букалов Сергій Сергійович

    Вам обов’язково необхідно вказувати зазначену інформацію в розділі об’єкти незавершеного будівництва.

    В тому випадку якщо Ви державний службовець категорії В, повідомлення про суттєві зміни подавати не треба. Це положення стосується державних службовців, які займають особливо відповідальне становище,а також для державних службовців з підвищеним корупційним ризиком.

    В тому випадку, якщо ви придбали цю квартиру за кошти які запозичили, то такі кошти, якщо їх сума більше ніж 103 000 гривень, потрібно вказати у декларації

    Мєньков Андрій Васильович
    25%

    Добрый день Кирилл!

    Заполнять раздел обекты незавершенного строительства в декларации Вам не нужно, поскольку Вы не являетесь застройщиком.

    В то же время Вам необходимо указать суммы которые оплатили застройщику (в качестве аванса) в разделе 12 "Денежные активы", поскольку этими деньгами пользуется застройщик, но последний не является собственником этих денег. Собственником денежных средств остаетесь Вы, пока застойщик не передаст квартиру Вам в собственность.

    Если сума займа превышает в 2020 году - 105 100,00 грн. (50 х 2 102 грн. - прожит. мин. на 01.01.2020) ее необходимо указать в разделе 13 "Финансовые обязятельства".

    Также нужно было подать уведомление НАПК о существенных изменениях имущественного состояния в течении 10 дней с момента получения Вами займа в суме более 105 100,00 грн.

    Ежегодная декларация за 2020 год подается до 01.04.2021.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України