Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 26 января 2021, вопрос №37011

Ношение средств защиты вовремя карантина

В законе четко прописано, что маска или респиратор должны закрывать полностью нос и рот. В то же время разрешается использовать самостоятельно изготовленные средства индивидуальной защиты. И теперь вопрос, можно ли считать бафф средством защиты, которое сделано своими руками?по скольку ОДНО заведение упорно отказывается меня обслуживать,не смотря на то, что рот и нос у меня закрыт

Ответы юристов (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго вечора.

    Однозначно відповісти на це запитання досить складно. Однак...

    Постановою передбачено, що забороняється перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

    Ми розуміємо, що це явно не респіратор і не маска.

    Однак проблема в тому, що визначення ЗІЗ в чинному законодавстві не існує.

    Хіба що згідно з Мінімальними вимогами безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці, затверджених Наказом Мінсоцполітики від 29.11.2018 № 1804, засіб індивідуального захисту — це всі засоби, призначені для носіння і використання працівником з метоюіндивідуального захисту від одного або більше ризиків, які могли б становити загрозу безпеці та здоров’ю на роботі, а також будь-які пристосування, аксесуари чи змінні компоненти, призначені для цієї мети.

    Інших визначених не має, а по тому, який є, складно відповісти чи є бафф засобом індивідуального захисту. Його точно не можна вважати ЗІЗ, який виготовлено самостійно, оскільки Ви його не виготовляєте.

    Саме тому головне питання чи є бафф засобом індивідуального захисту. Моя думка, що ні.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України