Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 23 февраля 2021, вопрос №38549

Чи призовуть мене до армії?

Доброго дня. Зараз я навчаюся в 11 класі, планую вступати до педагогічного університету. Спочатку я хотів навчатися до ачпірантури, бо знаю, що людей з вченим званням не призивають Коли їздив на дні відчинених дверей, мені сказали, що вчителів середніх навчальних закладів не беруть до армії. Чи правда це? Чи можу я таким чином відстрочити військову службу? І чому саме педагогів не призивають?

Ответы юристов (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго вечора, Владе!

    Дійсно, така вимога законодавства, а саме Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", що вчителів, які працюють на повну ставку (18 годин), не призивають, тобто вони звільняються від проходження строкової служби!

    Чому? тому що законодавець розуміє проблему з кількістю вчителів

    • Влад Клиент 3 года назад

      Дуже дякую за швидку та лаконічну відповідь

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Добрий вечір!

    Може мати місце відстрочка від призову на строкову військову службу, а не звільнення від проходження строкової військової служби.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    Про військовий обов'язок і ... | від 25.03.1992 № 2232-XII (rada.gov.ua)

    "Стаття 17. Відстрочка від призову на строкову військову службу

    1. Відстрочка від призову на строкову військову службу надається призовникам за рішенням районної (міської) призовної комісії відповідно до цього Закону за сімейними обставинами, станом здоров'я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності.

    ...

    13. Відстрочка від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності надається таким громадянам призовного віку:

    педагогічним працівникам, які здобули вищу освіту, основним місцем роботи яких є заклади загальної середньої освіти, за умови повного навантаження на займаній посаді, - на весь період їх роботи за спеціальністю;... ".

    При наличии вопросов обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України