Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 26 февраля 2021, вопрос №38719

Перевезення грошей через кордон

Доброго дня. Я проживаю у Німеччині 4 роки, офіційно працюю, сплачую податки (більші ніж 20% від зарплати). Незабаром повертаюся до України на постійне місце проживання. Хочу перевезти з собою суму більшу за 10 тис. EUR. Дайте, будь ласка, відповідь на кілька запитань.

1. Чи доведеться мені сплатити додаткові податки з цих грошей?

2. Які документи в мене можуть вимагати для підтвердження походження грошей?

3. Чи потрібен офіційний переклад (можливо з апостилем) цих документів?

4. І взагалі, які можуть бути “підводні камені” в такій ситуації?

Дуже дякую!

Ответы юристов (1)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 12 лет опыта

    Общаться в чате
    • Фізичні особи можуть переміщувати через митний кордон України готівкову валюту і банківські метали в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 1000 євро, без письмового декларування митному органу.
    • Письмове декларування здійснюється якщо ви: переміщуєте валюту України, іноземну валюту та банківські метали у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 1000 євро;
    • Бланк декларації завтреджено, можете його подивитись https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/203-2019-п#Tex...
    • Разом із заповненою декларацією для митного контролю та митного оформлення товарів громадянином або уповноваженою особою подаються документи, що посвідчують особу та підтверджують країну постійного проживання громадянина.
    • У разі ввезення в Україну фізичною особою — резидентом готівки у сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, така особа має надати відповідні документи країни, в якій було здійснено операції із зняття коштів з рахунку та валютно-обмінна операція (якщо така відбулась). Краще зробити переклад на укр. мову.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України