Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 27 февраля 2021, вопрос №38792

Чи зможу я перетнути кордон без проблем, якщо на мене є написана заява?

Добрий вечір, збираюсь їхати до Польщі у вівторок, а одна людина з якою я посварився словесно збирається в понеділок писати на мене заяву і хоче вказати що я її бив але це не так. Хочу дізнатися чи зможу я перетнути кордон якщо все-таки заява буде написана? Чи не винекне в мене проблем?

Ответы юристов (2)

    Адвокат Евгений Александрович
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте!

    Запрет на выезд за границу может быть установлен только на основании решения суда, по обращению исполнительной службы.

    Чтобы владеть ситуацией, Вы имеете право подать заявление в Государственную пограничную службу Украины для получения информации о наличии/отсутствии запрета на выезд за границу по указанным Вами основаниям (рассмотрение до 30 дней), либо по адвокатскому запросу по договору с адвокатом (срок рассмотрения 5 рабочих дней).

    Смотрите сайт Государственной пограничной службы Украины:

    Контакти (dpsu.gov.ua)

    При наличии вопросов или если нужна помощь, обращайтесь!

    Жмуцький Микола Володимирович
    Общаться в чате Жмуцький Микола Володимирович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 10 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Відповідно до ст. 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

    Порядок здійснення права громадян України на виїзд з України, випадки тимчасового обмеження права громадян на виїзд з України регулює Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України».Статтею 6 зазначеного Закону встановлені підстави для тимчасового обмеження права громадян України на виїзд з України.Право громадянина України на виїзд з України може бути тимчасово обмежено у наступних випадках:

    1. Громадянин обізнаний з відомостями, які становлять державну таємницю. Виїзд з України громадянина України, який обізнаний з відомостями, що становлять державну таємницю України, може бути не дозволено у випадках, передбачених Законом України «Про державну таємницю». Громадянин, якому було надано допуск та доступ до державної таємниці у порядку, встановленому законодавством, і який реально був обізнаний з нею, може бути обмежений у праві виїзду на постійне місце проживання в іноземну державу до розсекречування відповідної інформації, але не більш як на п'ять років з часу припинення діяльності, пов'язаної з державною таємницею. Не обмежується виїзд у держави, з якими Україна має міжнародні договори, що передбачають такий виїзд і згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Обмеження повинні бути доведені до відома громадян власником або уповноваженим ним органом, керівником навчального закладу, командуванням військової частини під час прийняття на роботу (навчання) та зарахування на військову службу, пов'язаних з допуском до відомостей, що становлять державну таємницю. Обмеження прав у зв'язку з допуском та доступом до державної таємниці
    2. Стосовно громадянина у порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законодавством, застосовано запобіжний захід, за умовами якого йому заборонено виїжджати за кордон, - до закінчення кримінального провадження або скасування відповідних обмежень.
    3. У випадку, коли громадянин засуджений за вчинення кримінального правопорушення - до відбуття покарання або звільнення від покарання.
    4. Коли громадянин ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом, - до виконання зобов'язань або сплати заборгованості зі сплати аліментів
    5. Громадянин перебуває під адміністративним наглядом Національної поліції - до припинення нагляду.

    Звертаю увагу також на те, що згідно чинного законодавства обмеження виїзду за кордон проводиться не лише за рішенням суду. За наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, державний виконавець може встановити тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

    По описаній Вами ситуації, у Вас не має виникнути проблем виїзду за кордон.

    Для перевірки заборони на виїзд Вам потрібно звернутися із запитом до Державної прикордонної служби України. У запиті зазначити такі реквізити: прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання (місце перебування), реквізити документа, що посвідчує особу, яка подає запит. Звернення з вищевказаних питань необхідно подавати особисто та/або направляти письмово (запечатане у конверт) на адресу головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України (поштова адреса: вул. Володимирська, 26, Київ, 01601). Строк розгляду Вашого запиту до 30 днів. Також інформацію можна отримати по адвокатському запиту в більш стислі терміни.

    У разі необхідності звертайтесь за консультацією.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України