Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Международное право, 18 марта 2021, вопрос №39787 150₴

Нелегально за границей

Как безнаказанно и безопасно вернуться домой из-за границы , если я там нелегально уже 13 лет? Ситуация такая, попала туда легально, срок истек и уже как лет 13 там живу и работаю. Конечно что по другим документам. Паспорт истек давно. 49 лет мне. Что нужно предпринять в этой ситуации?

Ответы юристов (11)

    Кирюшин Артем Андреевич

    Как безнаказанно и безопасно вернуться домой из-за границы , если я там нелегально уже 13 лет? Ситуация такая, попала туда легально, срок истек и уже как лет 13 там живу и работаю. Конечно что по другим документам. Паспорт истек давно. 49 лет мне. Что нужно предпринять в этой ситуации?

    ***

    Здравствуйте.

    Вам необходимо обратиться в консульское учреждение Украины для получения нового паспортного документа и с ним уже возвращаться домой.

    Но будьте готовы к депортации и запрету на въезд в страну пребывания.

    Мєньков Андрій Васильович

    Добрый день Дарья!

    Все зависит от законодательства страны Вашего пребывания за границей.

    Например по з-ву Украины предусмотрены такие наказания как штраф, запрет въезда, принудительный возврат, отказ в пересечении границы и принудительное выдворение.

    Токмач Галина Николаевна
    23.3%

    Здравствуйте, Дарья. Возможен штраф за

    Нарушение сроков действия визы, не своевременное продление визы

    И обязательство выехать за пределы страны.

    По поводу паспорта нужно обратиться в посольство или консульство Украины.

    С уважением, юрист Галина Токмач

    Карпенко Андрей Владимирович
    26.7%

    Добрый день!

    Вариант 1:

    Можно оформить паспорт Украины в посольстве Украины в той стране, в которой Вы находитесь, если у Вас есть основания для пребывания в ней. Например, штамп в паспорте Украины о выезде на ПЖМ в страну прибыван я и ВНЖ в ней.

    Если же у Вас нет в паспорте Украины штампа о выезде на ПМЖ, есть адресная регистрация в Украине по какому-то адресу и просто просрочен паспорт, в посольстве Вам, скорее всего, откажут в замене паспорта на новый.

    Вариант 2:

    Вместо получения паспорта (если отказали в варианте 1), в посольстве можно получить удостоверение для возвращения в Украину.

    Оно также выдаётся тем, кто потерял паспорт или у кого паспорт просрочен.

    Удостоверение выдаётся сроком на 30 дней, в течение которых Вы можете въехать в Украину.

    После приезда в Украину, Вам нужно будет обратиться в отделение ГМС по адресу Вашей регистрации в Украине, для оформления нового заграничного паспорта Украины. Срок оформления обычный 30 дней или ускоренный 10 дней.

    Можете позвонить в консульский отдел, чтобы предварительно уточнить информацию.

    УДАЧИ!

    Костромина Виктория

    обратитесь в посольство \консульство чтоб получить новый документ для пересечения границы

    а последствия могут быть разные - депортация штраф и т.д. все зависит от страны нахождения и это Вы можете узнать в посольстве \консульстве

    а паспорт Украины получите когда будете в Украине и Вам будет штраф

    Гончаренко Константин
    20%

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Вам необхідно звернутися до консульської установи в країні перебування:

    , в посольстві можна отримати посвідчення для повернення в Україну.

    Воно також видається тим, хто втратив паспорт або у кого паспорт прострочений.

    Посвідчення видається строком на 30 днів, протягом яких Ви можете в'їхати в Україну.

    На території України Вам необхідно звернутись до територіального органу ДМС або ЦНАП та подати заяву про відновлення паспорту в заяві вкажіть підставу( викрадення чи втрата) у разі викрадення необхідна довідка з поліції про відкриття провадження щодо пошуків документа.

    Можливий штраф - адмін стягнення за порушення строків перебування , непродовження візового документа.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте, Дарья!

    "Как безнаказанно и безопасно вернуться домой из-за границы , если я там нелегально уже 13 лет? Ситуация такая, попала туда легально, срок истек и уже как лет 13 там живу и работаю. Конечно что по другим документам. Паспорт истек давно. 49 лет мне. Что нужно предпринять в этой ситуации"?

    - Рекомендую обратиться в Консульство Украины в стране Вашего пребывания.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Юрист, г. Киев

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Якщо для вас важливе питання просто заїхати на територію України, то ви звичайно можете заїхати й по документах іншої держави, якщо ви їх там отримували. На сьогодні бази міграційних служб працюють, але не відображають інформацію про ваш перетин кордону 13 років тому. Тож в'їхати на територію України ви можете по паспорту іншої держави (якщо він у вас є). Потім вже зможете отримати паспорт України тут, в Україні. Сплатите штраф, за несвоєчасне переоформлення й все.

    У разі ж втрати Вами паспорта (міжнародного паспорта України) - вам необхідно звернутися до поліції з відповідною заявою. На підставі отриманої з поліції заяви, а також документів, визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 7 травня 2014 р. №152 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон», Вам може бути оформлено паспорт в Консульстві. Строк оформлення закордонного паспорта у закордонних дипломатичних установах України може становити до 3-х місяців.

    Савченко Олександр
    30%
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    КОНСУЛЬСЬКИЙ СТАТУТ УКРАЇНИ, затверджений Указом Президента України від 2 квітня 1994 року N 127/94 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/127/94#Text):

    Стаття 1. Консульські установи України (далі - консульські установи) захищають за кордоном права та інтереси України, юридичних осіб і громадян України

    Стаття 21. Консул зобов'язаний приймати як письмові, так і усні звернення юридичних осіб та громадян України.

    Стаття 40. Консул видає паспорти громадян України для виїзду за кордон, продовжує строк їх дії та вносить до них зміни.

    Отже, рекомендую Вам звернутися до консульської установи України за кордоном. Адже, нелегальне перебування та працевлаштування за кордоном є правопорушенням, за яке Вам загрожує штраф та депортація з країни із забороною на в’їзд до ЄС на строк від одного до п’яти років.Порушення візового режиму є однією з основних причин депортації. Найчастіше порушенням стає перевищення максимально дозволеного терміну перебування за візою, або не цільове її використання.

    Консульські установи України - http://mfa.gov.ua/ua/about-mfa/abroad/consulates

    ВАЖЛИВО! У письмовій заяві має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання заявника, викладено суть порушеного питання, заява має бути підписана із зазначенням дати. Рекомендується додавати копії наявних документів, що підтверджують зазначені у заяві факти, а також містять відомості про зазначення в латинській транслітерації прізвища та ім’я особи, права якої порушено.

    Консульська служба МЗС України також буде готова розглянути Ваше звернення, отримане на електронні адреси cons@mfa.gov.ua, cons_vkz@mfa.gov.ua, та доручити відповідній закордонній дипломатичній установі України вжити відповідних заходів у межах компетенції.

    Всього доброго!

    Щасти Вам!

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання

    Вкажу відверто розглянувши всі можливі варіанти фактично негативні наслідки для Вас настають та потенційно до депортації варто приготуватися (проте зазначене врегульовується законодавством країни в якій ви перебуваєте):

    Так при всіх варіантах вам необхідно звернутися до посольства України, для виготовлення паспорту, або спробувати отримати посвідку на повернення до України - і для того і для того вам необхідна консультація посольства, а в короновірус якраз варто спробувати.

    Якщо вам видадуть посвідку (у разі втрати вами паспорту) в Україні Ви будете мати 30 дні, на оформлення ІД паспорту, за зазначеним Ви звернетесь до найблищого до Вас ЦНАПу та сплачуєте штраф та замовите отримання документа, що посвідчує особу прискорено, переважно це займає 10 днів.

    Успіхів

    Крижановська Єлізавета Сергіївна

    Доброго дня!

    Для перетину кордону україни вам необхідно звернутися в консульство України в країні в якій Ви знаходитесь, для отриманння посвідчення на підставі якого протягом 30 днів Ви зможете вїхати на територію україни, потім на території України зробити паспорт. Як правило у Вас буде заборона на вїзд до країни в якій ви перебуваєте на певний строк. вдалого вирішення вам свого питання!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України