Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 22 марта 2021, вопрос №39982

Чи може дитина відвідувати садочок,якщо організіція де працюють батьки знаходиться на двотижневому карантині,при умові що і батьки і дитина здорові?

Доброго дня, допоможіть знайти відповідь на питання:ліцей де я працюю,за рішенням директора,перейшов на онлайн навчання, після того,як захворіло декілька чоловік, за для не поширення covid. Працівники ходять на роботу, та працюють з учнями в онлайн режимі з місця роботи. Вихователь садка,який відвідує моя дочка висунув вимогу,щоб дитина також не ходила у садок,так як навчальний заклад де працюють батики на карантині,при цьому і батьки і дитина абсолютно здорові. Чи має право адміністрація садка не дозволити дитині відвідувати садочок?

Ответы юристов (1)

    Крикун Сергій  Павлович

    Пост. КМУ "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1236-2020-%D0%...):

    "1. Установити з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі - COVID-19), з 19 грудня 2020 р. до 30 квітня 2021 р. на території України карантин, продовживши дію карантину, встановленого постановами Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 23, ст. 896, № 30, ст. 1061), від 20 травня 2020 р. № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 43, ст. 1394, № 52, ст. 1626) та від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 63, ст. 2029)...

    3-5. На території регіонів, на яких установлений “червоний” рівень епідемічної небезпеки, додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 3 цієї постанови, забороняється:...

    10) відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти;.."

    По-перше, вимога вихователя незаконна. По-друге, вихователь, взагалі, не уповноважений, не має права приймати рішень про роботу дошкільного закладу, про допуск чи заборону відвідування дитиною закладу - виходить за межі своїх повноважень Подайте скаргу на ім'я завідувача закладу з попередження про оскарження до місцевої установи (відділ) з питань освіти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України