Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 22 марта 2021, вопрос №39983

Таможенный режим временного ввоза авто в Украину

Временно работаю в Литве и осенью 2020 года приобрел там авто. В ноябре прошлого года приехал в Украину на 25 дней и снова уехал на этом авто в Литву. Уже в этом году был в Украине на том же авто 29 дней и снова выехал с Украины. В проекте закона об изменении Налогового кодекса (принятого в первом чтении) указано: "Дія цього пункту поширюється на транспортні засоби, що були у використанні і класифікуються за товарними позиціями 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тони), 8711 згідно з УКТ ЗЕД, та причепи до них, що класифікуються за товарною позицією 8716 згідно з УКТ ЗЕД, які ввезені фізичними особами на митну територію України в період до 31 грудня 2020 року і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту або транзиту, у кількості не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію.".
Вопрос. Если я приеду домой на розтаможку авто, то это будет считаться как пребывает моего авто (нынче находится со мной в Литве) в таможенном режиме временного ввоза на територию Украины? Ведь в 2020 году авто было зафиксировано на таможенной територии Украины.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України