Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 23 марта 2021, вопрос №40092

Можно ли ездить ребёнку в сад на школьном автобусе?

Здравствуйте. Подскажите пожалуйста, я проживаю в киевской обл. по утрам ездит школьный автобус, других автобусов или маршруток по утрам нет, живу на окраине города.. Вопрос вот в чём моему ребёнку 2года, могу ли я как мама быть сопровождающей ребёнка и подъезжать к саду на школьном автобусе?!
Спасибо за ответ если будет)

Ответы юристов (1)

    Карпенко Андрей Владимирович

    Добрий вечір!

    Відповідно до ч. 2 ст. 66 Закону України “Про освіту”районні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад відповідають за реалізацію державної політики у сфері освіти та забезпечення якості освіти на відповідній території, забезпечення доступності дошкільної, початкової та базової середньої освіти, позашкільної освіти та забезпечують та фінансують підвезення учнів і педагогічних працівників до закладів початкової та базової середньої освіти і у зворотному напрямку (у разі потреби – транспортними засобами, пристосованими для перевезення осіб, які пересуваються на кріслах колісних).

    Згідно законодавства Ваша дитина та Ви не маєте права користуватися "шкільний автобусом".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України