Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 26 марта 2021, вопрос №40246

Інформована згода на комплекс медичних обстежень.

При постановці на облік по вагітності у медзакладі дали на розгляд Інформаційну згоду заяву на те, що вагітна цілком і повнісю зобов*язана суворо слідувати рекомендаціям лікаря і про те що вагітна підтверджує, що достатньо інформована про мету, метод і терміни обстежень і медичних втручань, про ризик можливих ускладнень та негативних наслідків лікування. Що вона підтверджує, що можлива шкода від медичних втручань менш значуща, ніж обставини, які спонукали погодитися на них, і тому ДОБРОВІЛЬНО І СВІДОМО дає свою згоду на застосування запропонованого комплексу медичних втручань, та інших медичних втручань, які будуть доповнювати і забезпечуватиадекватний лікувальний процес.
Пацієнтка повинна знати, що суворе дотримання призначень і рекомендацій лікарів є необхідною умовою для успішного результату, тому вона повинна взяти на себе зобов*язання неухильно виконувати усі вимоги до себе, як до пацієнтки. І повинна визнати, що несе відповідальність за результати медичних втручань, у разі відхилень від приписів лікаря.
Також там зазначено, шо на випадок медичної недієздатності пацієнтки, вона вказує людину, якій вона довіряє представляти інтереси і приймати рішення виключно з медичних питань.
Цей документ має підписати пацієнтка у присутності двох свідків.
Питання чи взагалі має місце цей документ? Чи не буде такого від лікарів "Упс, у нас щось пішло не так, але ви самі винні" після підписання.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України