Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 21 апреля 2021, вопрос №41467

Куди звертатись, якщо сусід погрожує всій сім'ї розправою, поліція нічого не може з цим зробити?

Добрий день! Сусід, раніше судимий, напав на мого діда, завдавши йому ножові ушкодження в ноги та в руку, на цьому не запинився і далі погрожує всій сім'ї розправою, не можливо вільно пересуватись, тому що він нападає. Заяв у поліцію написано багато, але ніхто нічого не може зробити. Як себе захистити і куди звертатись?

Ответы юристов (2)

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    Рекомендую Вам подать заявление в полицию о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела об угрозе убийством по ст.129 Уголовного кодекса Украины, о чём в полиции Вам должны выдать извлечение из Единого реестра досудебных расследований.

    Требуйте открытия уголовного дела, через следственного судью, в порядке ст.ст.303-307 УПК Украины.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго ранку. В поліції Вашу заяву мають зареєструвати. У випадку бездіяльності слідчого та непорушення кримінальної справи Ви маєте право подати скаргу до слідчого судді. Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 Кримінального процесуального кодексу України, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого, дізнавача чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних платних юридичних послуг з цього питання.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України