Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 29 апреля 2021, вопрос №41787

Оформление травматического оружия

Добрый день. Подскажите, пожалуйста, где бы не читал, нет чёткого ответа. Только правоохранители могут приобретать приобретать травматику после прохождения этапов оформления или это можут сделать любой человек?

Если возможно и гражданским оформить травмат, то можно ли это сделать не являясь гражданином Украины, но имеющим постоянный вид на жительство?

Ответы юристов (1)

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 2 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Єдиний документ, який регулює питання отримання громадянами зброї і відповідальності за носіння і зберігання - «Інструкція про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення вогнепальної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, заряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями металевими снарядами несмертельної дії, та зазначених патронів, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів », затверджена наказом МВС України №622 від 21 серпня 1998 року. Інструкція визначає умови і порядок видачі та анулювання дозволів на придбання, зберігання, облік, охорону, носіння, перевезення і використання зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, боєприпасів , інших предметів, матеріалів і речовин, щодо зберігання і використання яких встановлено спеціальні правила, порядок і на які поширюється дія дозвільної системи, правил поводження з ними та їх застосування.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України