Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 13 травня 2021, питання №42335

Отказ в выдаче судебного приказа о взымании алиментов

Добрый день. Сегодня получила "Ухвалу" об отказе в выдаче судебного приказа. Причиной стало отсутствие места регистрации ответчика, но при этом он официально трудоустроен. Так же, при подаче документов в суд, у меня не было его ИНН. Подскажите пожалуйста, лучше подать на аппеляцию, или новый иск в суд? Спасибо.

Відповіді юристів (3)

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Подскажите пожалуйста, лучше подать на аппеляцию, или новый иск в суд?

    подавайте иск в суд а не заяву на выдачу судебного приказа

    нужна детальная консультация или помощь в подготовке документов ( заявы, иски т .п.) - обращайтесь через сайт, с ув Виктория Костромина

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 роки тому

    Адвокат, м. Дніпро, 25 років досвіду

    Добрый день!

    Добрый день!

    Судебный приказ выдается если ситуация бесспорная - есть все данные об ответчике и предмет спора четко указан в законе.

    В Вашей ситуации необходимо обращаться в суд, но уже с исковым заявлением, в котором необходимо указывать об отсутствии вышеуказанных данных. В исковом заявлении можно просить суд рассматривать исковое по упрощенной процедуре без участия сторон.

    Ситуация довольно часто распространенная, поэтому не волнуйтесь - просто исковое заявление необходимо подготовить с учетом данных особенностей.

    В случае необходимости дополнительной консультации либо подготовки искового заявления - обращайтесь через кнопку "звернутись". С уважением, адвокат Татьяна Власенко

    Юрій
    Юрій 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Доброго дня!

    Вимоги до змісту та форми судового наказу передбачені в частині 2 статті 163 Цивільного процесуального кодексу. У заяві повинно бути зазначено:

    1) найменування суду, до якого подається заява;

    2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім’я (прізвище, ім’я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника (для фізичних осіб - громадян України), а також офіційні електронні адреси та інші дані, якщо вони відомі заявнику, які ідентифікують боржника;

    3) ім’я (прізвище, ім’я та по батькові) представника заявника, якщо заява подається представником, його місце проживання або місцезнаходження;

    4) вимоги заявника і обставини, на яких вони ґрунтуються;

    5) перелік доказів, якими заявник обґрунтовує обставини, на яких ґрунтуються його вимоги.

    Порушення вимог зазначеної правової норми є підставою для відмови у видачі судового наказу на підставі пункту 1 частини 1 статті 165 ЦПК.

    Виходячи зі змісту поставленого Вами запитання, суддя відмовив у видачі судового наказу на тій підставі, що в заяві були відсутні відомості про РНОКПП боржника та його місце проживання. Тобто, суддя відмовив у видачі судового наказу у зв'язку з недотриманнями Вами вимог пункту 2 частини 2 статті 163 ЦПК.

    Суд діяв відповідно до закону, а оскарження ухвали в апеляційному порядку буде безрезультатним, оскільки в заяві про видачу судового наказу мають бути зазначені дані про місце проживання фізичної особи-боржника, а не місце його роботи. Також, там мають бути зазначені дані про РНОКПП боржника.

    В даному випадку, найбільш ефективним варіянтом вирішення цього питання буде повторне звернення до суду із вищезазначеною заявою, але яка буде подана з дотриманням статті 163 ЦПК.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України