Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 24 травня 2021, питання №42760 100₴

Отсрочка как Священослужитель на год

Здравствуйте, хотел уточнить такой вопрос. Обучаюсь в Украинской евангельской семинарии - кафедра Муз. Служение и Богословие, как правильнее будет получить отсрочку от армии как Священнослужитель ? Кем именно надо быть в церкви если служишь, что б приняли справку ?

Відповіді юристів (6)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    25%

    Доброго дня, Артеме!

    Відповідно до частини 13 статті 17 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" відстрочка від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності надається таким громадянам призовного віку:

    священнослужителям, які закінчили заклади вищої або середньої духовної освіти і займають посаду в релігійних організаціях, що діють на основі статуту (положення), зареєстрованого у встановленому порядку, - на час виконання обов’язків священнослужителя.

    Мєньков Андрій Васильович

    Добрый день Артем!

    Для Вас не столь важно на кого вы учитесь в духовной семинарии, а то относится ли духовная семинария к высшим или средним духовным учебным заведениям. Обратитесь к руководству семинарии разяснить этот вопрос и предоставить для военкомата подтверждающие документы, дающие право на острочку.

    Карпенко Андрей Владимирович
    25%
    Карпенко Андрей Владимирович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Добрый день!

    1. Если Вы обучаетесь в Украинской евангельской теологической семинарии, то Вы имеете право на отсрочку от службы в армии, как лицо получающее высшее образование.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    Стаття 17. Відстрочка від призову на строкову військову службу

    8. Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються:

    у закладах середньої або вищої духовної освіти з денною формою навчання;

    2. Как священнослужитель Вы не имеете права на отсрочку, так кактаковым не являетесь.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    Стаття 17. Відстрочка від призову на строкову військову службу

    13. Відстрочка від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності надається таким громадянам призовного віку:

    священнослужителям, які закінчили заклади вищої або середньої духовної освіти і займають посаду в релігійних організаціях, що діють на основі статуту (положення), зареєстрованого у встановленому порядку, - на час виконання обов’язків священнослужителя;

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 2 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляємо наступне:

    Відповідно до ч.8 ст. 17 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (надалі - Закон про військову службу), відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються у закладах фахової передвищої та/або вищої освіти з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного ступеня освіти.

    відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються:

    • у школах та професійно-технічних навчальних закладах з денною формою навчання. У разі досягнення такими призовниками 21-річного віку відстрочка втрачає силу;
    • у ВНЗ з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти (магістерського)
    • у середніх або вищих духовних навчальних закладах з денною формою навчання;
    • в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва;
    • в навчальних закладах інших держав в рамках міжнародних договорів України

    Вам необхідно до 1 жовтня подати заяву про продовження відстрочки з додаванням довідки з закладу освіти про проходження навчання встановленої форми.

    не важливо який це заклад освіти, важливо підтвердити факт навчання для відстрочки.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    25%
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте, Артём!

    Вы имеете право на получение отсрочки от призыва на срочную воинскую службу.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text

    "Стаття 17. Відстрочка від призову на строкову військову службу

    1. Відстрочка від призову на строкову військову службу надається призовникам за рішенням районної (міської) призовної комісії відповідно до цього Закону за сімейними обставинами, станом здоров'я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності.

    8. Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються:... у закладах середньої або вищої духовної освіти з денною формою навчання;...

    13. Відстрочка від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності надається таким громадянам призовного віку:... священнослужителям, які закінчили заклади вищої або середньої духовної освіти і займають посаду в релігійних організаціях, що діють на основі статуту (положення), зареєстрованого у встановленому порядку, - на час виконання обов’язків священнослужителя;... ".

    Вам необходимо подать в территориальный центр комплектования и социальной поддержки (военкомат) заявление о предоставлении отсрочки от призыва на срочную воинскую службу, вместе с копиями документов, которые подтверждают Ваш статус.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Савченко Олександр
    25%
    Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    ПОЛОЖЕННЯ про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/100-2021-%D0%B...):

    77. Надання відстрочки від призову для здобуття освіти проводиться на підставі довідки за формою згідно з додатком 20, яка видається закладом освіти.

    78. Призовники з числа священнослужителів подають районному (міському) військовому комісаріату копію документа про закінчення закладу вищої або середньої духовної освіти та довідку щодо перебування на посаді в релігійній організації, що діє за статутом (положенням), зареєстрованим в установленому порядку.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України