Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 31 мая 2021, вопрос №43088

Як правильно віддавати валютний борг, якщо курс змінився

Добрий день, мене хвилює таке питання. Моя мама взяла великий борг приблизно в 2012 році в доларах і за цей час курс сильно змінився, і якщо рахувати борг в гривнях, то ця сума давно була оплачена, а в доларах ще приходиться віддавати. Можете підказати, що робити в такій ситуації?

Ответы юристов (1)

    __________ ___________ ______________

    ч.2 ст. 533 ЦК України

    Якщо у зобов'язанні визначено грошовий еквівалент в іноземній валюті, сума, що підлягає сплаті у гривнях, визначається за офіційним курсом відповідної валюти на день платежу, якщо інший порядок її визначення не встановлений договором або законом чи іншим нормативно-правовим актом.

    Тобто, борг повертається з урахування збільшення та/або зменшення.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України