Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 05 июня 2021, вопрос №43340

Как правильно написать письмо государственному исполнителю?

Здравствуйте. Подскажите, пожалуйста, как правильно написать письмо государственному исполнителю об отмене ареста социальной карты(карта для выплат, ребёнка до 3 лет). Справка о целевом назначении карты у меня есть.
Заранее спасибо.

Ответы юристов (3)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 2 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Общаться в чате

    Как правильно написать письмо государственному исполнителю?

    Добрий день.

    У разі необхідності допомоги в написанні листа до виконавця про зняття арешту з карткового рахунку, то звертайтесь через мій профіль.

    Костюк Любовь Тарасовна

    Заява складається в вільній формі. Відповдно до п. 10 ч.1 ст. 73 ЗУ "Про виконавче провадження" допомогу особам, зайнятим доглядом трьох і більше дітей віком до 16 років, по догляду за дитиною з інвалідністю, по тимчасовій непрацездатності у зв’язку з доглядом за хворою дитиною, а також на іншу допомогу на дітей, передбачену законом; Тобто виходячи з цієї норми на ці кошти не може бути накладений арешт. В таких випадках банк повинен був повернути постанову виконавцю без виконання, оскільки ваш рахунок має статус "спецрахунку". Але, банк може не мати технічної можливості відкрити окремий рахунок для зарахування виключно таких коштів. Тому рахунок, який відкривається, у тому числі й для соцвиплат, зазвичай за умовами банківського обслуговування є звичайним поточним рахунком. Тобто це рахунок фізичної особи для власних потреб, на нього можуть зараховуватися будь-які кошти, а не тільки кошти цільового призначення. Це регламентується Інструкцією про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків – резидентів і нерезидентів від 12.11.2003 № 492.

    Якщо в вас є довідка про цільове призначення, то пишіть заяву, посилайтесь на п. 10 ч. 1 ст. 73 Закону, і прикладайте довідку банку, хоча питання чому банк прийняв постанову виконавця, якщо там цільові кошти.

    • Екатерина Клиент 2 года назад

      Спасибо за ответ. В выписке по карте написано "на яку отримуються соціальні виплати. Також на вказану карту може бути зарахована будь-яка виплата(переказ)." Она считается социальной?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України