Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 10 июня 2021, вопрос №43528

Выезд за границу с ребёнком, как ?

1Здравствуйте, подскажите как мне выехать с ребёнком на отдых за границу если отец ( я с ним в разводе ) в розыске ?

Ответы юристов (2)

    Глебова Екатерина Юрьевна
    Общаться в чате Глебова Екатерина Юрьевна 2 года назад

    Юрист, г. Киев, 14 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    По закону разрешение на вывоз ребенка можно получить ещё 1) через опекунский совет, 2) через решение суда. В этих случаях разрешение даётся на срок не более месяца, чего в принципе достаточно для поездки. Если нужна помощь в составлении заявления, то обращайтесь через личные сообщения через профиль.

    Неверчак Євген Борисович
    Общаться в чате Неверчак Євген Борисович 2 года назад

    Адвокат, г. Полтава, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня.Відповідно до п. 4 "Правил перетинання державного кордону громадянами України", затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.95 № 57, виїзд дитини, в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків на підставі одного із таких документів:

    • рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;
    • рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім;
    • рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;
    • рішення суду про надання дозволу на виїзд з Українигромадянину, який не досяг 16-річного віку, без згоди та супроводу другого з батьків;
    • довідки про наявність заборгованості із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, виданої органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем.

    Для того щоб перетнути кордон лише на підставі довідки про наявність заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, виданої органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем, необхідно рішенням суду або органу опіки та піклування про визначення чи підтвердження місця проживання дитини з одним із батьків, який має намір виїзду з дитиною.

    Під час перетину державного кордону пред’являються оригінали зазначених документів або їх копії, засвідчені нотаріально чи органом, який їх видав, тобто довідки про наявність заборгованості зі сплати аліментів за відповідний період та рішення суду або органу опіки та піклування про визначення чи підтвердження місця проживання дитини з одним із батьків.

    Необхідно звернути увагу, що відповідно до пункту 721 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866, один з батьків може звернутися до служби у справах дітей з метою отримання висновку про підтвердження місця проживання дитини саме для її тимчасового виїзду за межі України.

    Однак, рішення/розпорядження районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті, у разі утворення, ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади про затвердження такого висновку діє протягом одного року з дня набрання ним законної сили, на відміну від рішення суду або органу опіки та піклування про визначення місця проживання дитини, що приймається з урахуванням статті 161 Сімейного кодексу України.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України