Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 14 июля 2021, вопрос №45023

Можно ли оформить группу не имея при этом стажа работы?

Здравствуйте, подскажите пожалуйста, можно ли оформить группу (онко заболевания - рак с метостазами диагноз) не имея при этом стажа работы?

Ответы юристов (3)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Можно ли оформить группу не имея при этом стажа работы?

    Здравствуйте, подскажите пожалуйста, можно ли оформить группу (онко заболевания - рак с метостазами диагноз) не имея при этом стажа работы?

    Ххххххх

    Добрый день!

    1. Оформление инвалидности и наличие стажа никак не взаимосвязаны.

    2. Стаж влияет на назначение пенсии.

    Висоцька Вікторія Валеріївна

    Доброго дня!

    Звичайно, Для цього необхідно звернутися до закладів охорони здоров’я за місцем проживання і після діагностики та лікування, що підтвердить стійке порушення функцій організму, отримати направлення на експертне обстеження в органах медико-соціальної експертизи Міністерства охорони здоров’я України (МСЕК). Для МСЕК подаються документи, які підтверджують основний діагноз, а саме виписні епікризи зі стаціонарів, виписки з амбулаторної карти хворого, у кожному конкретному випадку це можуть бути результати спеціальних досліджень; консультативні висновки спеціалістів, Обласного ЛКК; свідоцтво про хворобу ВЛК та інше, а також документ, що засвідчує особу (Паспорт, ІНН), інформована добровільна згода хворого на обробку персональних даних.

    Якщо у особи не має достатнього розміру страхового стажу та вона не належить до тих осіб, які мають право на пенсію незалежно від його наявності, тоді, ця особа може звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання із заявою про призначення допомоги за Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам».

    Якщо у Вас є додаткові запитання, щодо складення заяви, звертайтесь через сайт!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 года назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго дня. Ви маєте право оформити групу інвалідності в разі наявності у Вас відповідного хронічного (стійкого) захворювання. Інвалідність становлюється незалежно від розміру трудового стажу. Для цього потрібно пройти, зокрема, ЛКК і МСЕК.

    Можете звертатись до мене для надання різних додаткових правових послуг з цього питання.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України