Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 15 июля 2021, вопрос №45102

Як можна забрати вкрадений телефон із поліції?

Доброго дня!
Маю таке питання. Пару днів тому у мого чоловіка, вкрали телефон, камери зафіксували хто саме це був, поліція тільки кормила обіцянками, і казала що може бути що телефон не знайдуть!
Телефон коштує біля 60 тис грн.
Ми спробували самі знайти телефон, розпитували всіх хто знає про того чоловіка, за пару годин, ми дізнались в якому районі він проживає і якою маршруткою їздить. Ми поїхали по тому маршруту, питали людей, і одна жінка сказала де живе той чоловік! Ми вже знали повністю адресу його проживання.
Так як побоялись самі зайти, викликали поліцію, то вони ще не могли знайти адресу яку ми назвали, і говорили що там не проживає та людина.
Ми доводили інше! Все таки через годину поліція знайшла ту адресу, яку ми повідомили.
Далі нам сказали їхати додому, і вам позвонять!
За годину нам дали знати що телефон знайшли!
Ми запитали що буде з тим чоловіком, який вкрав, нам сказали що це не ваша справа, і коли можна забрати телефон нам дадуть знати!
Ось так ми знайшли за 2 дні телефон. Поліція говорила що перезвоним, чекайте..
Через день ми знову зайшли до поліції, показали всі необхідні документи на телефон, нам сказали що не можуть повернути телефон, так як це речовий доказ.
Я все розумію, але через пару годин ми знову звонили , ходили, питали і нам сказали що можна забрати під розписку..
ми взяли всі документи і пішли знову до поліції, нам сказали що це не можливо, забрати телефон можна буде через місяць,
« чи віддадуть телефон після місяця?» ми запитали - вони мовчать.
Знайомі нам говорять що ми його взагалі не повернем..
підкажіть що робити в такій ситуації? Як повернути телефон?

Ответы юристов (3)

    Петренко Евгений
    Петренко Евгений 2 года назад

    Юрист, г. Харьков, 8 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, якщо телефон визнано речовим доказом, то на нього має бути накладено арешт слідчим суддею.

    Після цього Ви можете подавати клопотання про передачу Вам телефону на відповідальне зберігання, але не факт, що таке клопотання буде задоволено.

    В будь-якому разі телефон Вам повернуть після винесення вироку.

    • Олена Клиент 2 года назад

      Дякую! Вони спочатку казали що це речовий доказ, потім що потрібно перевірити, чи це справді ваш! в нас є всі відповідні документи, що це наш телефон!

    Анфьорова Катерина Сергіївна

    Добрий день! Виходячи з особистого досвіду в подібних ситуаціях, я хочу порекомендувати Вам звернутися з відповідною письмовою заявою до начальника райвідділу. І дізнайтесь також, чи відкрите кримінальне провадження, так буде легше контролювати роботу правоохоронців, якщо телефон у найближчий час вам не повернуть.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України