Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Бухгалтерский учет, 20 июля 2021, вопрос №45457 100₴

Поясніть про форму звіту 1ДФ коли ФОП купує товар або послугу у ФОПа (внутри)

Я ФОП на едином налоге 3 группа (не платильщик НДС)

В квартале я заказал разрабокту сайта у ФОПа #1 (по договору). Затем купил товар для продажи у ТОВ (по договору). Оплатил и тем и тем... Я считал что должен отчитываться только за свой доход, но часто слышу о форме 1ДФ и что мол я должен отчитываться о том сколько я выплатил денег другим субъектам предпринимательской деятельности...
Вопросы:
- Действительно ли я должен подавать форму 1ДФ и отчитываться кому я платил (не физическим лицам)
- Что будет если этого не делать?

Ответы юристов (2)

    Рибінцев Сергій Сергійович
    75%

    Добрый день, Кирилл!

    Вероятно вас ввели в заблуждение.

    Поскольку отчет 1ДФ как раз подается в случае наличия сотрудников -наемных, сотрудников по ЦПД (ГПХ) или же выплат в пользу физ.лиц, когда вы выплачивая доход им, обязаны как налоговый агент удерживать налог НДФЛ и военный сбор и начислять налог ЕСВ на эту выплату.

    Ответственность на самом деле немаленькая, и конкретно по данному отчету, поскольку собраны самые значимые налоги для местного и гос. бюджета.

    Но из описанного Вами - не вижу оснований для подачи такого отчета.

    Вы работали с ТОВ, а по отношению к ним -вы точно не могли быть налоговым агентом.

    А в случае с ФЛП- оплате за услуги/товары, проверяет, что оказанная услуга этим ФОПом для вас - соответсвует его кодам КВЕД, и он ее оказывает как ФЛП по кведам, а не как физ.лицо.

    Если остались вопросы, набирайте, оставляя лид на сайте.

    __________ ___________ ______________
    25%

    Добрый вечер!

    Відображення виплат підприємцям

    Розраховувати і вказувати ПДФО і військовий збір за цими виплатам не потрібно, платити за себе податки буде ваш контаргент.

    Попередньо вам обов’язково потрібно перевірити в Єдиному реєстрі інформацію про вашого контрагента: чи зареєстрований він ФОП, чи зареєстровані в нього коди КВЕД, за якими він надає вам послуги. Бо, якщо цих кодів в нього немає, виходить, що послугу він вам надає, як звичайна фізична особа і ви маєте сплатити за нього податки.

    В 1ДФ юр. лиц не нужно указывать, это форма которая подается налоговым агентом.

    Допустим при наличие работников у Вас, то 1ДФ нужно подавать и показывать какой налог вы удержали.

    п.177.8 ст. 177 ПКУ Під час нарахування (виплати) фізичній особі - підприємцю доходу від здійснення нею підприємницької діяльності, суб'єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою - підприємцем, яка отримує такий дохід, надано копію документу, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб'єкта підприємницької діяльності. Це правило не застосовується в разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи та/або надання послуги згідно з цивільно-правовим договором, коли буде встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця відповідно до підпунктів 14.1.195 та 14.1.222 пункту 14.1 статті 14 цього Кодексу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України