Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 03 августа 2021, вопрос №46300

Женщина пенсионного возраста бомж,как ей помочь восстановить документы

Как помочь женщине пожилой она бомж,помочь где и как восстановить документы что бы адаптироваться в обществе?

Ответы юристов (1)

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 3 года назад

    Юрист, г. Днепр, 31 год опыта

    Смотрите "ПОРЯДОК влаштування бездомних осіб похилого віку та інвалідів до стаціонарних соціально-медичних установ та інших закладів соціальної підтримки (догляду)" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1031-11#Text):

    "5. Для влаштування бездомної особи до установи, утвореної місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, особа має звернутися з письмовою заявою до органу праці та соціального захисту населення за місцем проживання/перебування.

    6. Для влаштування до установи, утвореної громадськими, благодійними організаціями, особа звертається безпосередньо до установи чи організації, що її утворила...

    9. При зверненні бездомної особи до органу праці та соціального захисту населення з питання влаштування її до установи особа направляється до центру обліку бездомних осіб для сприяння в отриманні паспорта (у разі його відсутності), реєстрації місця проживання/перебування та оформлення інших необхідних документів, а також до закладу соціального захисту для бездомних осіб для надання їй тимчасового притулку на період оформлення документів ".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України