Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 30 серпня 2021, питання №47943

підприємство не надає вірні дані про зарплату

Добрий день. Стою на обліку в центрі зайнятості, з моменту реєстрації пройшло майже 4 місяці. Бухгалтерія підприємства з якого я звільнилась надала не вірні відомості про заробітну плату. Надала дані за останній місяць роботи двома строчками по 26 днів і отрималось, що я працювала 52 дні. Згідно Пенсійного фонду все збігається вірно, але сказали, що з роботи обов'язково теж необхідні вірні дані. Внаслідок цієї помилки мені не можуть зробити автоматичний перерахунок допомоги по безробіттю. Центр зайнятості проінформував, що їм необхідно зробити акт звіряння, але термінів ніяких не називає і радить звернутись до бухгалтерії підприємства. Бухгалтерія не перший раз робить помилки, тому я б не хотіла знову до них звертатись. Чи є якісь інші виходи вирішення питання? І чи може таке бути, що перерахунок не зроблять, якщо підприємство не наддасть вірні дані? Дякую.

Відповіді юристів (1)

    Юсько Іван Михайлович
    Юсько Іван Михайлович 2 роки тому

    Юрист, м. Рівне, 7 років досвіду

    Доброго дня, пані Маргарита!

    Перерахунок можуть не зробити, формально зіславшись на неточності по даних заробітної плати.

    Краще було б направити на підприємство адвокатський запит, тоді зможете отримати точні дані. З підготовкою запиту можу допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України