Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 21 октября 2021, вопрос №50121

Призначення державою адвоката який володіє конкретною мовою. Чи це можливо?

Чи можна в матеріалах кримінального провадження вказати клопотання обвинуваченого, у якому він просить суд, щоб захист його інтересів здійснив адвокат, який володії угорською мовою?


Ответы юристов (2)

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Подать возможно такое ходатайство, но если такой адвокат отсутствует в Центре БВПД, то его не предоставят.

    Нужно подавать ходатайство о предоставлении переводчика.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Ткаченко Святослав Миколайович

    Клопотання необхідно подавати до судді, який розглядає обвинувальний акт. Обвинувачений має право подавати до суду будь-які клопотання з відповідною прохальною частиною. А вже суддя самостійно вирішить, дане клопотання у відповідності до норм чинного КПК України.

    Окрім того слід звернути увагу, що адвокат не є перекладачем. У зв’язку з чим бажано заявити клопотання про надання перекладача, який зможе перекладати як процесуальні документи, так й сам судовий процес.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України