Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 04 ноября 2021, вопрос №50819 550₴

Возврат арестованного имущества

Добрый день.
25 октября к арендаторам, которым я сдавала свой дом, пришли с обыском в рамках криминального провадження по подозрению одного из них в мошенничестве и завладении денежными средствами у трех пострадавших.
В ходе обыска было изъято мое личное имущество, которое хранилось в гараже, на большую сумму денег.

Я с большим трудом добилась у следователя присвоения мне статуса "свидок" в деле и подачи заявления о том, что это мое имущество, которое я хочу забрать.
про суд меня никто не уведомил и только сегодня мне удалось получить ухвалу суда, который прошел 29 октября и который наложил арест на мое имущество.

В конце написано, что у меня было всего 5 дней на ее оскарження с момента "проголошення".. То есть вчера 3 ноября - был последний срок.
Подскажите, пожалуйста, что мне делать и возможно ли еще вернуть назад мое имущество?
Документы на него есть (чеки о покупке), и свидетели, которые знали, что я его приобретала.

Ответы юристов (12)

    Шишкин Алексей Юрьевич
    54.5%

    Да ваше имущество при наличии на него документов можно освободить из под ареста. Тем более, уверен можно доказать, что это имущество не является орудием преступления и его арест для следствия не имеет смысла. Но это можно сделать в судебном порядке несмотря на то, что было решение суда, которым наложен арест на имущество можно/ нужно подать заявление следственному судье об освобождении имущества из под ареста.

    • Татьяна Клиент 2 года назад

      Был вчера суд и несмотря на наличие чеков, свидетелей и прочих доказательств - суд отказал мне в ходатайстве о снятии ареста..

    Мєньков Андрій Васильович

    Добрый день Татьяна!

    Вы как собственник арестованого в порядке уголовно-процесуального кодекса имущества имеете право обратиться к следственному судье с ходатайством об отмене ареста.

    Далее положения законодательства:

    Згідно із частиною першою статті 174 КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

    Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

    Клопотання про скасування арешту майна розглядає слідчий суддя, суд не пізніше трьох днів після його надходження до суду. Про час та місце розгляду повідомляється особа, яка заявила клопотання, та особа, за клопотанням якої було арештовано майно (частина друга статті 174 КПК України).

    Прокурор одночасно з винесенням постанови про закриття кримінального провадження скасовує арешт майна, якщо воно не підлягає спеціальній конфіскації.Тобто, арешт майна має бути скасованим повністю або частково, якщо:

    • відпали підстави його застосування;
    • арешт було накладено необґрунтовано.

    Необхідність скасування накладення арешту майна можуть обумовити такі обставини:

    ♦ відшкодування підозрюваним, обвинуваченим завданої ним шкоди, з метою забезпечення відшкодування якої був накладений арешт;

    ♦ зміна кваліфікації дій підозрюваного, обвинуваченого на статтю Кримінального кодексу, санкція якої не передбачає додаткового виду покарання у вигляді конфіскації майна, якщо арешт майна був накладений саме з метою її забезпечення;

    ♦ помилкове накладення арешту на майно осіб, які не мають статусу підозрюваного або обвинуваченого та не несуть за законом матеріальну відповідальність за їх дії.

    Підставою скасування арешту майна є:

    1. ухвала слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано;
    2. винесення прокурором постанови про закриття кримінального провадження;
    3. ухвалення судового рішення, яким закінчується судовий розгляд.

    Суд скасовує арешт майна, зокрема, у випадку виправдання обвинуваченого, закриття кримінального провадження судом, якщо майно не підлягає спеціальній конфіскації, непризначення судом покарання у виді конфіскації майна та/або незастосування спеціальної конфіскації, залишення цивільного позову без розгляду або відмови в цивільному позові (частина четверта статті 174 КПК України).

    Кирюшин Артем Андреевич
    9.1%

    >> Подскажите, пожалуйста, что мне делать и возможно ли еще вернуть назад мое имущество?

    Вам необходимо как можно скорее подать следственному судье по месту нахождения органа следствия (его название указано в ухвале о наложении ареста) ходатайство о снятии ареста, мотивировав его тем, что данное имущество принадлежит именно вам, не было и не могло быть орудием престепления.

    Либо есть второй способ, а именно подача апелляции на ухвалу следственного судьи о наложении ареста с ходатайством о возобновлении срока обжалования, которое нужно мотивировать тем, що копию увахлы вы получили только 04.11.2021.

    Как по мне, стоит пойти по двум предложенным путям.

    Если Вам нужна помощь в разрешении данного вопроса - обращайтесь, буду рад помочь.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго вечора!

    Складно сказати яке буде рішення щодо оскарження арешту майна, але принаймні спробувати потрібно.

    Така можливість передбачена чинним Кримінальним процесуальним кодексом України.

    Оскільки зараз стадія кримінального провадження, то таке повноваження належить до сфери слідчого судді.

    Вам потрібно подати клопотання до слідчого судді суду, який видав ухвалу про арешт майна, про скасування арешту майна.

    До такого клопотання потрібно додати копії всіх документів, які у Вас в наявності (чеки, квитанції тощо).

    Клопотання про скасування арешту майна розглядає слідчий суддя, суд не пізніше трьох днів після його надходження до суду. Про час та місце розгляду повідомляється особа, яка заявила клопотання, та особа, за клопотанням якої було арештовано майно.

    https://ua.prostopravo.com.ua/spravochniki/documen...

    Посилання на зразок такого клопотання.

    Звертайтесь, якщо є запитання!

    Адвокат Евгений Александрович
    36.4%

    Добрий день, Тетяна!

    Відповідно до ст. 170 Кримінального процесуального кодексу України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

    Арешт майна допускається з метою забезпечення:

    • збереження речових доказів:

    У цьому випадку арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 Кримінального процесуального кодексу України, тобто є речовими доказами.

    • спеціальної конфіскації:

    У цьому випадку арешт накладається на майно підозрюваного, обвинуваченого, засудженого або третьої особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно підлягатиме спеціальній конфіскації у випадках, передбачених Кримінальним кодексом України. Арешт накладається на майно третьої особи, якщо вона набула його безоплатно або за вищу або нижчу ринкової вартості і знала чи повинна була знати, що таке майно відповідає будь-якій із ознак, зазначених упунктах 1-4 частини першої статті 96-2 Кримінального кодексу України.

    • конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи:

    У цьому випадку арешт накладається на майно підозрюваного, обвинуваченого, засудженого або третьої особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно підлягатиме спеціальній конфіскації у випадках, передбачених Кримінальним кодексом України. Арешт накладається на майно третьої особи, якщо вона набула його безоплатно або за вищу або нижчу ринкової вартості і знала чи повинна була знати, що таке майно відповідає будь-якій із ознак, зазначених упунктах 1-4 частини першої статті 96-2 Кримінального кодексу України.

    • конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи:

    У цьому випадку арешт накладається на майно підозрюваного, обвинуваченого, засудженого або юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, за наявності достатніх підстав вважати, що суд у випадках, передбачених Кримінальним кодексом України, може призначити покарання у виді конфіскації майна або застосувати до юридичної особи захід кримінально-правового характеру у виді конфіскації майна.

    • відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди:

    У цьому випадку арешт накладається на майно підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, фізичної чи юридичної особи, яка в силу закону несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діями (бездіяльністю) підозрюваного, обвинуваченого, засудженого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, а також юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, за наявності обґрунтованого розміру цивільного позову у кримінальному провадженні, а так само обґрунтованого розміру неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою, щодо якої здійснюється провадження. У разі задоволення цивільного позову або стягнення з юридичної особи розміру отриманої неправомірної вигоди суд за клопотанням прокурора, цивільного позивача може вирішити питання про арешт майна для забезпечення цивільного позову або стягнення з юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, доведеного розміру отриманої неправомірної вигоди до набрання судовим рішенням законної сили, якщо таких заходів не було вжито раніше.

    З клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором, а з метою забезпечення цивільного позову - також цивільний позивач (ст.171 КПК України).

    Ваш статус третя особа щодо майна якої вирішується питання про арешт, власник майна тощо.

    Статтею 64-2 Кримінального процесуального кодексу України визначено:

    1. Третьою особою, щодо майна якої вирішується питання про арешт, може бути будь-яка фізична або юридична особи.
    2. Третьою особою, щодо майна якої вирішується питання про арешт, виникають з моменту звернення прокурора до суду із клопотанням про арешт майна.
    3. Третя особа, щодо майна якої вирішується питання про арешт, має права та обов’язки, передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України для підозрюваного, обвинуваченого (ст.42 КПК України), в частині, що стосуються арешту майна.

    Третя особа, щодо майна якої вирішується питання про арешт, повідомляється про прийняті процесуальні рішення в кримінальному провадженні, що стосуються арешту майна, та отримує їх копії у випадках та в порядку, встановлених ст.111 КПК України.

    • Представник третьої особи у кримінальному процесі, щодо майна якої вирішується питання про арешт:

    Частиною 4 ст.64-2 Кримінального процесуального кодексу України визначено, що представником третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, може бути:

    • особа, яка у кримінальному провадженні має право бути захисником;
    • керівник чи інша особа, уповноважена законом або установчими документами, працівник юридичної особи за довіреністю - у випадку, якщо власником майна, щодо якого здійснюється арешт, є юридична особа.

    Повноваження представника третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, на участь у кримінальному провадженні можуть бути підверджені наступними документами:

    • свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю або ордер, договір із захисником - якщо представником третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, є особа, яка має право бути захисником у кримінальному провадженні;.
    • копією установчих документів юридичної особи - якщо представником третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, є керівник юридичної особи чи інша уповноважена законом або установчими документами особа;
    • довіреністю - якщо представником третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, є працівник юридичної особи, яка є власником майна, щодо якого здійснюється процедура спеціальної конфіскації.

    Представник третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, користується процесуальними правами третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, інтереси якої він представляє.

    Скасування арешту майна:

    Слід зазначити, що арешт у кримінальному провадженні може бути знято двома шляхами: оскарження ухвали слідчого судді (суду) про арешт майна в апеляційному порядку або звернення до слідчого судді (суду) з клопотанням про скасування арешту.

    Подання апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді (суду) здійснюється безпосередньо до суду апеляційної інстанції та є доцільним у разі допущення судом першої інстанції при постановленні ухвали про арешт майна процесуальних порушень, які дозволяють вважати відповідну ухвалу незаконною та необґрунтованою.

    Статтею 174 КПК України передбачено порядок скасування арешту майна.

    1. Підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

    Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

    Слід зважати на те, що крім оскарження ухвали слідчого судді (суду) про арешт майна в апеляційному порядку, кримінальний процесуальний закон дозволяє ставити питання про скасування відповідної ухвали про арешт майна шляхом подання окремого клопотання слідчому судді (суду) за умови, що особа, яка заявляє відповідне клопотання (підозрюваний, обвинувачений, їхній захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження) не була присутня під час розгляду питання про арешт майна.

    Враховуючи, що в більшості випадків слідчі судді виносять ухвали про арешт майна без виклику підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, право на подання клопотання про скасування арешту може бути цілком ефективним заходом захисту прав власності відповідних осіб.

    Можливість довести, що в подальшому застосуванні арешту майна немає потреби або арешт накладено необґрунтовано, також є підставою для скасування арешту майна.

    Так:

    1. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано

    2. Клопотання про скасування арешту майна розглядає слідчий суддя, суд не пізніше трьох днів після його надходження до суду. Про час та місце розгляду повідомляється особа, яка заявила клопотання, та особа, за клопотанням якої було арештовано майно.

    3. Прокурор одночасно з винесенням постанови про закриття кримінального провадження скасовує арешт майна, якщо воно не підлягає спеціальній конфіскації.

    4. Суд одночасно з ухваленням судового рішення, яким закінчується судовий розгляд, вирішує питання про скасування арешту майна. Суд скасовує арешт майна, зокрема, у випадку виправдання обвинуваченого, закриття кримінального провадження судом, якщо майно не підлягає спеціальній конфіскації, непризначення судом покарання у виді конфіскації майна та/або незастосування спеціальної конфіскації, залишення цивільного позову без розгляду або відмови в цивільному позові.

    П'ятиденний строк слід рахувати з часу отримання ухвали слідчого судді, якщо Ви не брали участь у розгляді справи судом та він застосовується лише для подання апеляційної скарги, його треба подати разом з клопотанням про поновлення строку, а клопотання можете подати після.

    Обираючи спосіб зняття арешту (апеляційне оскарження або звернення до слідчого судді (суду) з клопотанням про скасування арешту майна) не слід подавати одночасно й апеляційну скаргу на ухвалу про арешт майна та клопотання про скасування арешту майна, оскільки одночасне подання може фактично заблокувати їх розгляд. Вважаємо, що спочатку, у разі доцільності, потрібно подавати апеляційну скаргу з метою дотримання строків на апеляційне оскарження, а у випадку відмови у задоволенні апеляційної скарги можна звертатися до слідчого судді (суду) з клопотанням про скасування арешту майна (за наявності на те підстав).

    Таким чином, у разі необґрунтованого та безпідставного накладення арешту на майно в кримінальному провадженні існує достатньо широкий арсенал підстав скасування такого арешту як шляхом апеляційного оскарження відповідної ухвали слідчого судді (суду) про арешт майна, разом з клопотанням про поновлення пропущеного строку, так і шляхом звернення до слідчого судді (суду) з клопотанням про скасування арешту майна.

    Якщо є запитання, треба допомога "звертайтеся".

    Всього доброго!

    Гончаренко Константин

    Добрый день!

    Вам нужно подавать ХОДАТАЙСТВА следователю и суду о возврате вещественных доказательств и документов, хотя бы временно до приянтия решения по делу (ст.100 УПК Украины), а на не рассмотрение ХОДАТАЙСТВ, необходимо подавать ЖАЛОБЫ на бездействие следственному судье в суд и в прокуратуру. Если же Вы не подозреваемый, то о возврате вашего имущества в полном обьеме, если проигнорируют заявление , нужно подавать ЖАЛОБУ в прокуратуру и руководству Национальной полиции Украины. , а так же ДБР.( ДЕРЖАВНЕ БЮРО РОЗСЛІДУВАНЬ ) , ОНИ ЗАНИМАЮТСЯ БЕЗДЕЙСТВИЕМ ПРАВООХРАНИТЕЛЬНЫХ ОРГАНОВ

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Щодо Вашого питання

    Арешт у кримінальному провадженні може бути знято двома шляхами: оскарження ухвали слідчого судді (суду) про арешт майна в апеляційному порядку або звернення до слідчого судді (суду) з клопотанням про скасування арешту.

    Подання апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді (суду) здійснюється безпосередньо до суду апеляційної інстанції та є доцільним у разі допущення судом першої інстанції при постановленні ухвали про арешт майна процесуальних порушень, які дозволяють вважати відповідну ухвалу незаконною та необґрунтованою.

    З наявними у вас документами зверніться до адвоката за правовою допомогою нехай підготує скаргу та клопотання .

    Успіхів

    Костромина Виктория

    Подскажите, пожалуйста, что мне делать и возможно ли еще вернуть назад мое имущество?

    Документы на него есть (чеки о покупке), и свидетели, которые знали, что я его приобретала.

    вам нужно подать ходатайство о снятии ареста с доказательством что это имущество принадлежит ВАМ А НЕ ОБВИНЯЕМЫМ

    Рибінцев Сергій Сергійович

    Добрый день, Татьяна!

    Роспись о получении Ухвалы поставили фактической датой получения?

    Вам необходимо подавать апелляцию и просить возобновить сроки.

    Прикладывать к апелляционной жалобе все ваши подтверждающие документы, что имущество именно ваше, и обжаловать его в части ареста на ваше имущества.

    Набирайте.

    Клострейх Олена Володимирівна

    Доброго дня Тетяна!

    • Вам потрібно подати клопотання до слідчого судді суду, який видав ухвалу про арешт майна, про скасування арешту майна.
    • До такого клопотання потрібно додати копії всіх документів, які у Вас в наявності (чеки, квитанції тощо).
    • Клопотання про скасування арешту майна розглядає слідчий суддя, суд не пізніше трьох днів після його надходження до суду. Про час та місце розгляду повідомляється особа, яка заявила клопотання, та особа, за клопотанням якої було арештовано майно.
    • https://ua.prostopravo.com.ua/spravochniki/documen...
    • Посилання на зразок такого клопотання.
    • Звертайтесь, якщо є запитання!
    Крикун Сергій  Павлович

    Уголовный процессуальный кодекс Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4651-17#Text):

    "Стаття 65. Свідок

    1. Свідком є фізична особа, якій відомі або можуть бути відомі обставини, що підлягають доказуванню під час кримінального провадження, і яка викликана для давання показань...

    Стаття 98. Речові докази

    1. Речовими доказами є матеріальні об’єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об’єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення...

    Стаття 170. Накладення арешту на майно

    1. Арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення,...

    2. Арешт майна допускається з метою забезпечення:

    1) збереження речових доказів;...

    3. У випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу...

    10. Арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

    Не може бути арештовано майно, якщо воно перебуває у власності добросовісного набувача, крім арешту майна з метою забезпечення збереження речових доказів....

    Стаття 171. Клопотання про арешт майна

    1. З клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором, а з метою забезпечення цивільного позову - також цивільний позивач.

    2. У клопотанні слідчого, прокурора про арешт майна повинно бути зазначено:

    1) підстави і мету відповідно до положень статті 170 цього Кодексу та відповідне обґрунтування необхідності арешту майна;

    2) перелік і види майна, що належить арештувати;...

    Стаття 172. Розгляд клопотання про арешт майна

    1. Клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, судом не пізніше двох днів з дня його надходження до суду, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна,...

    2. Клопотання слідчого, прокурора, цивільного позивача про арешт майна, яке не було тимчасово вилучене, може розглядатися без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна,...якщо це є необхідним з метою забезпечення арешту майна...

    4. Під час розгляду клопотання про арешт майна слідчий суддя має право за клопотанням учасників розгляду або за власною ініціативою заслухати будь-якого свідка чи дослідити будь-які матеріали, що мають значення для вирішення питання про арешт майна.

    Стаття 173. Вирішення питання про арешт майна...

    2. При вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати:

    1) правову підставу для арешту майна;

    2) можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої статті 170 цього Кодексу);...

    7. Копія ухвали негайно після її постановлення вручається слідчому, прокурору, а також присутнім під час оголошення ухвали:

    фізичній або юридичній особі, щодо майна якої вирішувалося питання про арешт, - при вирішенні питання про арешт майна з метою забезпечення збереження речових доказів;...

    У разі відсутності таких осіб під час оголошення ухвали копія ухвали надсилається їм не пізніше наступного робочого дня після її постановлення...

    Стаття 174. Скасування арешту майна

    1. Підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна,...мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

    Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням...іншого власника... майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

    2. Клопотання про скасування арешту майна розглядає слідчий суддя, суд не пізніше трьох днів після його надходження до суду. Про час та місце розгляду повідомляється особа, яка заявила клопотання, та особа, за клопотанням якої було арештовано майно...".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України