Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 06 листопада 2021, питання №50932

Наказание человека за ущерб причиненный имуществу и наказание за дачу ложных показаний

Здравствуйте, произошла ситуация.
Просили парня сделать ремонт автомобиля, чтобы был на ходу, в конечном итоге он ничего не сделал, а деньги требовал, после отказа взял и разбил стекло в нашей машине ( которую надо было сделать ) , после чего скрылся с места преступления.
Когда давали показания следователю сказали ещё, что в момент когда парень разбивал машину он забрал бензопилу, по факту да, он ее не хотел отдавать, но когда совершал преступление, то пилу не забирал. Но замахнулся на девушку кирпичом.вот и вопрос, что грозит тому кто совершил преступление и что грозит паре, которая соврала по поводу бензопилы. Людям от 20 лет, машина ваз 2106

Відповіді юристів (3)

    Баранов Дмитро Сергійович

    Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах,- карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

    Але враховуючи, що кримінальна відпопідальність настає за шкоду у великих розмірах, а автомобільне скло не є таким, то особа може отримати лише штраф. Щодо повідомлення, парою про факт тяжкого злочину, а саме грабіж ( відкрите заволодіння чужим майном, а саме бензопилою) то може бути заведена кримінальна справа за фактом ст. 383 КК України,

    Стаття 383. Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину

    1. Завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу досудового розслідування про вчинення злочину -карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. За розбиття скла в автомобілі на практиці прийнята цивільно-правова відповідальність. Тобто власники автомашини після спроб досудового врегулювання спору можуть подати до суду позов для відшкодування шкоди. Повідомлення завідомо неправдивих відомостей органу досудового розслідування є злочином, передбаченим Кримінальним кодексом України.

    Ви можете звертатись до мене з цим чи іншими питаннями для надання різноманітних додаткових юридичних послуг. Я можу, зокрема, написати для Вас текст позовної заяви.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    В действиях парня может хулиганство по ст.296 УК Украины.

    По какой статье УК Украины в отношении него открыто уголовное дело?

    Дачу ложных показаний еще нужно доказать.

    При наличии вопросов обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України