Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 09 листопада 2021, питання №51066

Батько та мачеха б'ють 15-річну дитину. Куди звернутись? (Львів)

Батько і не рідна мати принижують, ображають 15-річного підлітка.
Матерять і принижують, як у якомусь БДСМ-хоррорі, що волосся дибки.
За спробу підлітка уникнути конфлікту повертають насильно, б'ють по обличчю, тілу, змушуючи слухати мати. підліток на межі суїциду. Постійно ріже руки, вони зруйнували його волю та психіку.
Соц-педагог у школі не реагує належним чином. Куди можна звернутися підлітку по допомогу, консультацію, щоб допомогли звернутись до поліції або належних органів. (м.Львів)

Відповіді юристів (4)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 5 років досвіду

    Батько та мачеха б'ють 15-річну дитину. Куди звернутись? (Львів)

    Добрий день.

    У разі необхідності допомоги, то звертайтесь через мій профіль.

    В першу чергу необхідно сповістити про таку ситуацію органу опіки та піклування

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Добрый день!

    Рекомендую обратиться за помощюю на телефон "гарячої лінії" Уповноваженого Президента України з прав дитини – 044 255 76 75

    Также можно обратиться к уполномоченному ВР Украины по правам человека - телефоны Управления по делам детей на сайте: https://ombudsman.gov.ua/ua/page/child/contacts/

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Рекомендую обратиться на месте в службу по делам детей местной государственной администрации (орган опеки и попечительства местной государственной администрации), а также непосредственно в полицию.

    Всего доброго!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Заяви до поліції на практиці подають особи з повною цивільною дієздатністю, яка настає з 18-річного віку. Підлітку безпечно звертатись в поліцію лише з кимось хто б його підтримав. Він може попросити допомоги та захисту від кривдників, зокрема від позапроцесуальної розправи.

    Ви можете звертатись до мене з цим питанням для надання різних додаткових правничих послуг. Я можу, зокрема, написати текст заяви в поліцію.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України