Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Конституционное право, 15 ноября 2021, вопрос №51511

Хочуть відправити у безоплатну відпустку якщо я не зроблю щеплення від коронавірусу

Працюю в сфері лісового господарства. Агентство лісових ресурсів (наша вищестоща організація) видала наказ згідно якого всі, хто не будуть привиті вакциною проти ковід 19 до 8 грудня поточного року, або не пред'являть довідку від лікаря про протипоказання до такої вакцини будуть відсторонені від роботи. Цей наказ був надісланий на обласне управління лісового та мисливського господарства, а управління в свою чергу надіслало цей наказ на нашу установу. Що робити в такому випадку? При цьому наголошу, що наша установа не буде видавати внутрішнього наказу з цього приводу, а змушена буде користуватися наказом агентства.

Ответы юристов (8)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго вечора!

    Якщо Ваш орган належить до переліку професій, які підлягають обов'язковій вакцинації (наказ Міністерства охорони здоров’я України від 4 жовтня 2021 року “Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням"), то вакцинуватись потрібно.

    Крім того, такий наказ доповнено новими професіями, зокрема додано співробітників:

    • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
    • установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;
    • підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4.03.2015 року № 83.

    У випадку невакцинації, Вас дійсно відсторонять від роботи.

    У випадку невакцинації та відсторонення, маєте право оскаржити такий наказ в суді.

    • Игорь Клиент 2 года назад

      Хіба такий наказ не суперечить конституції?

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Встановлення відповідності Закону або наказу Конституції України - це повноваження Конституційного Суду України.

        Наказ МОЗ зареєстрований в Міністерстві юстиції України і відповідно є обов'язковим до виконання.

        І обов'язковим до виконання він буде або до моменту визнання його недійсним судом, або до встановлення його невідповідності Конституції КСУ.

    Игорь Клиент 2 года назад

    Якщо я подам в суд яка ймовірність того що ухвала суду буде на мою користь?

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      по-перше, це займе не один місяць.

      По-друге, складно сказати перспективи такого позову, адже такої практики по суті в країні ще не було.

      До речі, первинний наказ про обов’язкову вакцинацію моз від 04.10.2021 зараз оскаржується в суді. результатів поки немає

    Игорь Клиент 2 года назад

    Я можу мати природній імунітет, тим більше що я не хворів на коронавірус, для чого мені робити щеплення? Крім того я сам відповідаю за своє життя і здоровя чому мені навязують? Таких запитань у мене дуже багато... що мені з цим робити? Я навіть готовий підписати бумагу що я сам відповідаю за себе. Щось подібне може бути як аргумент?

    Игорь Клиент 2 года назад

    По суті постанова МОЗ це примусова вакцинація, хіба так можна?

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      Звертайтесь індивідуально, якщо маєте ще запитання!

      ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххХхххххххххххххххххх


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України