Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 19 ноября 2021, вопрос №51753

Зменшили нарахування пенсії.

Доброго дня!Я отримую пенсію з лютого 2021 року в суммі 3450грн., а в цьому місяці отримав 3000 грн.При зверненні в пенсійний фонд мені сказали, ВИБАЧТЕ АЛЕ МИ ПОМИЛКОГО ВАМ НАРАХОВУВАЛИ 3450 БО ВИ ОТРИМУЄТЕ ПЕНСІЮ З ФОНДУ СОЦ.СТРАХУВАННЯ (нещасний випадок на виробництві), хоча при подачі документів в січні 2021р. вони прийняли до уваги виплати з соц.страху.На яких підстав зменшили пенсію.

P.S.
Перед оформленням консультувались з юристом, який підрахував і сумма пенсії повинна становити 3780.00 як мінімум

Ответы юристов (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович

    Вітаю, пані Надіє!

    Замало інформації для надання однозначної відповіді на питання. Який саме вид пенсії Ви отримуєте? Відсутні розрахунки Пенсійного фонду, тим більш, що з Ваших слів є підстави сумніватися в правильності розрахунку (виписки з розпорядження про призначення пенсії). Якщо Ви були незгодні з рішенням ПФУ щодо розрахунку призначеної пенсії, слід було звертатися до суду з метою оскарження рішення ГУ ПФУ. В будь-якому випадку, раджу спочатку отримати письмову відповідь від ПФУ щодо перерахунку пенсії (відповідь на Ваш лист про надання роз`яснень, копію розпорядження, розрахунки та інше).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України