Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 26 ноября 2021, вопрос №52171

Махінації позикодавця з договором.

Доброго дня!

Працював торговим представником. Загальна практика для компаній при прийомі на роботу укладати фіктивні договори позики на випадок, якщо торгівельний агент поцупить кошти. Аналогічна ситуація і зі мною. Уклали договір, розписку та підписали, але дат не ставили.

Декілька днів назад отримую лист в якому заочне рішення суду, яким з мене стягують всю суму за договором позики. В матеріалах справи наявні документи з проставленими датами (договір і розписка), а також касовий ордер, який заповнений та підписаний за мене.

В по-за судовому порядку позивач не пред'являв вимог та претензій щодо погашення боргу, а тому про його фактичне існування мені не було відомо.

Про час і місце розгляду справи не був повідомлений.

Кошти за договором не отримував.

Чи є сенс подавати апеляцію та наполягати на проведенні почеркознавчої експертизи? Які перспективи виграшу? І взагалі порадьте, що в цій ситуації робити...
Дякую!

Справа №591/1669/21

Ответы юристов (6)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 2 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Общаться в чате

    Махінації позикодавця з договором

    добрий день

    Так, звісно, необхідно подавати апеляційну скаргу на оскарження рішення, є преспективи його скасуват

    У разі необхідності юридичної консультації з цього питання, то звертайтесь через мій профіль

    • Геннадій Клиент 2 года назад

      Велике дякую!

    Юсько Іван Михайлович

    Доброго дня, з рішення суду від 03.11.2021 р. вбачається, що з Вас було стягнуто 2000 грн. боргу. Якщо дійсно Ви коштів не отримували і нічого не підписували, тоді є сенс оскаржувати рішення в апеляційному порядку, у зв’язку з не повідомленням про засідання. При цьому, Ви маєте розуміти, що це не швидкий процес. До того ж, потрібно розраховувати на витрати на юридичну допомогу і проведення експертизи. Але можна буде потім з Компанії стягнути частину витрат на правову допомогу та витрати на експертизу.

    У разі потреби додаткових консультацій чи оформлення документів - звертайтесь через мій особистий профіль.

    • Геннадій Клиент 2 года назад

      Справа в тім, що договір та розписка підписані мною, але дати проставлені не мною, а видатковий касовий ордер взагалі заповнений та підписаний іншою особою в повному обсязі.

      Підкажіть скільки в мене є часу на подання апеляції?

    Юсько Іван Михайлович

    Ви отримали копію рішення суду? Строк для подачі апеляційної скарги - 30 днів, з моменту коли особа офіційно тримала чи ознайомилась із рішенням суду. Тут, додатково можна звернутися до поліції та повідомити про неправомірне складання договорів позики в Компанії.

    • Геннадій Клиент 2 года назад

      Отримав на пошті.

      Не маю часу для поліції, тим паче, що компанія знаходиться в іншому місті, а регіональне представництво в зв'язку з закриттям вивільняло працівників.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України