Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 29 ноября 2021, вопрос №52311

Мой ребёнок повредил телевизор в детсаду. Заведующая требует купить новый телевизор. Что мне делать?

Мой ребёнок повредил телевизор в детсаду. Заведующая требует купить новый телевизор. Что мне делать?

Ответы юристов (1)

    Рачковская Алина Алексеевна

    Доброго дня!

    Статтею 1178 ЦКУ встановдено, що Якщо малолітня особа завдала шкоди під час перебування під наглядом навчального закладу, закладу охорони здоров'я чи іншого закладу, що зобов'язаний здійснювати нагляд за нею, а також під наглядом особи, яка здійснює нагляд за малолітньою особою на підставі договору, ці заклади та особа зобов'язані відшкодувати шкоду, якщо вони не доведуть, що шкоди було завдано не з їхньої вини.

    Тобто якщо дитина перебувала в садочку під час робочого дня вихователя, який здійснював нагляд за дитиною, то ця особа та сам садочок як юридична особа і несе відповідальність за пошкоджене майно. Але якщо Ви просто зайшли або вже забирали дитину із садочку, тобто нагляд здійснювали Ви, то Вам і відшкодувати збитки.

    В даному випадку Вам нічого робити не потрібно. Якщо завідуюча вважає Вас винною, то нехай позивається до суду і там доводить Вашу провину, хоча я думаю вона і сама розуміє, що не права в цій ситуації.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України