Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 01 декабря 2021, вопрос №52461

Як продовжити термін дії тимчасового військового посвідчення

Доброго вечора таке питання: в 2003 після проходження медкомісії році мені видали тимчасове військове посвідчення. В армії я не служив і не призивався. Це посвідчення ніколи не використовував до сьогодні. Під час офіційного працевлаштування мені сказали що термін дії цього посвідчення давно закінчився і щоб влаштуватися на роботу його потрібно продовжити. Як це зробити? На данний момент мені 35 років. Які документи потрібні? Чи потрібно буде проходити медогляд? Що взагалі мене чекає у військоматі у моєму випадку?

Ответы юристов (4)

    Адвокат Евгений Александрович

    Добрй вечір!

    "...Під час офіційного працевлаштування мені сказали що термін дії цього посвідчення давно закінчився і щоб влаштуватися на роботу його потрібно продовжити. Як це зробити? На данний момент мені 35 років. Які документи потрібні? Чи потрібно буде проходити медогляд? Що взагалі мене чекає у військоматі у моєму випадку"?

    - На тимчасовому посвдченні зазначено строк його дії?

    Якщо так, то треба прибути до ТЦКСП, пройти медкомісію.

    Якщо треба повна консультація "Звертайтеся"

    • Євген Клиент 2 года назад

      Тимчасове посвідчення було видане мені в 2003 році. Строк дії не вказано. Але на роботі кажуть що за новим законодавством потрібно його продовжувати кожні 5 років. Чи це дійсно так? Чи якщо не вказано термін дії, то він діє необмежено? І мені не потрібно його продовжувати?

      • Адвокат Евгений Александрович

        Євген!

        "Тимчасове посвідчення було видане мені в 2003 році. Строк дії не вказано. Але на роботі кажуть що за новим законодавством потрібно його продовжувати кожні 5 років. Чи це дійсно так? Чи якщо не вказано термін дії, то він діє необмежено? І мені не потрібно його продовжувати"?

        Посвідчення є діючим, змінювати його не потрібно.

        Якщо треба повна консультація алгоритм дій звертайтеся індивідуально через Звернутися.

    Євген Клиент 2 года назад

    Дуже дякую за відповіді. Але уточніть будь ласка ось цей момент. Те що змінювати документ не потрібно я розумію, але ось цей момент, на роботі говорять що потрібно кожні п'ять років прийти в військомат щоб на документі поставили нову печатку. Чи це дійсно потрібно робити за новим законодавством, і чи потрібно це робити у моєму випадку? Чи ніякі печатки нові ставити не треба, з цим документом можна працювати з таким який він є?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України