Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Хозяйственное право, 20 декабря 2021, вопрос №53433

Подскажите, сколько экземпляров ходатайства необходимо сдать в суд?

Подскажите, сколько экземпляров ходатайства необходимо сдать в суд, если ответчик-1, третье лицо-1(нотариус), третье лицо-1(исполнительная служба)?

Ответы юристов (4)

    Ангеліна
    Ангеліна 2 года назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Общаться в чате

    Добрий день. Ви не вказали, який саме у Вас вид судочинства (припускаю, що цивільний спір) та яке саме клопотання Ви маєте подавати.

    За загальним правилом клопотання подається в суд в одному екземплярі. Однак, до деяких клопотань закон вимагає додавати докази надсилання копії клопотання іншим учасникам справи. Наприклад, клопотання про долучення доказів тощо. В той же час, якщо подається клопотання про ознайомлення чи відкладення засідання, то, звісно, його копії не потрібно надсилати іншим учасникам.

    Інколи учасник справи перестраховується і навіть, якщо закон не вимагає надсилання копії певного виду клопотання іншим учасникам, все одного його всім розсилає, щоб перед судовим засіданням всі були ознайомлені з клопотанням і не вимагали перерви.

    • Елена Клиент 2 года назад

      Доброго дня, я подавала позив щодо оскарження виконавчого напису нотаріуса. Відповідач надав два клопотання, щодо зменьшення розміру витрат і про врегулювання спору. Я в свою чергу теж склала клопотання, що не згодна з цими доводами.

    Ангеліна
    Ангеліна 2 года назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Общаться в чате

    Цивільний процесуальний кодекс України не вимагає від Вас надсилати копію такого клопотання іншим учасникам. Можете подавати його в суд в одному екземплярі.

    Але знову ж таки для підстраховки, якщо Ви хочете бути спокійною, що суд точно прийме Ваше клопотання, надішліть його копію іншим учасникам справи цінними листами з описом, а до екземпляру клопотання, яке будете подавати в суд, додайте докази надсилання іншим учасникам (описи вкладення та поштові квитанції про відправку), щоб у суду не було до Вас жодних претензій.

    • Елена Клиент 2 года назад

      Спасибо огромное!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України