Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Виконавче виробництво, 28 грудня 2021, питання №53746

Як доказати виконавчій службі, що штраф оплачений?

Доброго дня. Отримав штраф 08.08.2021 за порушення правил зупинки на автомобілі знайомого(не працював правий поворотник). Знайомий оплатив мій штраф, так як я його отримав через несправність в його авто. Штраф в додатку "Дія" Показано як ОПЛАЧЕНИЙ. На днях прийшов лист з виконавчої служби про стягнення боргу та арешт рахунків. Не можу зрозуміти де помилка: в виконавчій службі чи додатку дія? Немає бажання оплачувати штраф знову. Квитанції про оплату штрафу немає. Що робити?

Відповіді юристів (1)

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 23 роки досвіду

    Добрий день! Ну по-перше, Вам необхідно зв'язатись з виконавцем і уточнити інформацію щодо даного питання, а саме хронологію подій. Можливо Постанова винесена до сплати і виконавець не отримав інформацію вчасно. Надайте інформацію по сплаті з Дії, можливо на цій стадії виконавець перевірить дані і закриє ВП.

    По-друге, зверніться до знайомого і уточніть інформацію по оплаті. З якого банку була оплата, якою датою. Якщо оплата була онлайн, то квитанцію без проблем отримати з електронного кабінету Вашого знайомого.

    По-трете, знаючи хочаб дату та банк, можете звернутись в банк і отримати квитанцію чи підтвердження оплати з банку.

    За наявності підтвердження оплати, виконавець закриє виконавче провадження.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України